Με στόχο την επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη

Με στόχο την επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραδοχή ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι και στη φετινή Ευρωλίγκα το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, κάθε άλλο παρά αποτρέπει τους «ερυθρόλευκους» να στοχεύουν αφενός στην επιστροφή τους στο φάιναλ φορ, ύστερα από την περυσινή απουσία, αλλά και να φιλοδοξούν ότι στο «Σινάν Ερντέν» της Κωνσταντινούπολης (ορίστηκε η έδρα του φάιναλ φορ) μπορεί να επαναληφθεί ο θρίαμβος του 2012.

«Ο Ολυμπιακός θα παίζει πάντα με στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκα και ας έχει να ανταγωνιστεί ομάδες με πολύ περισσότερα χρήματα. Δεν είμαστε φαβορί με τα πολλά παιχνίδια της νέας Ευρωλίγκα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει την τεχνογνωσία για να φτάσει στην κορυφή ξανά», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, στο πλαίσιο της παρουσίασης των πρωταθλητών Ελλάδας ενόψει της προσεχούς περιόδου.

Ο Σφαιρόπουλος επανέλαβε ότι ο Βασίλης Σπανούλης παραμένει ο ηγέτης του Ολυμπιακού, αλλά θα αλλάξει η επιθετική πολυφωνία της ομάδας, με τον νεοαποκτηθέντα Ερικ Γκριν και τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να έχουν ξεχωριστό ρόλο.

«Θέλουμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας στην ταχύτητα. Στην επίθεσή μας, πιο πολλοί παίκτες θα συμμετέχουν, με περισσότερους τρόπους. Το μοντέρνο μπάσκετ είναι δυνατές άμυνες, ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο και ταχύτητα εκτέλεσης. Είμαστε σε μεταβατικό στάδιο», εκφράστηκε με «τίτλους» για τα σχέδιά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ συμπλήρωσε για την επανένταξη του Πάτρικ Γιανγκ και τη ματαίωση άλλης μεταγραφής στη θέση του δεύτερου ψηλού: «Χρειάζεται χρόνο ο Γιανγκ. Δεν μπορείς να τον πιέσεις. Αν δεν πεινάς θα σου δώσω να φας. Το πόσο γρήγορα θα είναι 100% έτοιμος είναι στο μυαλό του. Με τον Γκριν, οι εναλλαγές των παικτών στην πεντάδα μεταφέρθηκαν προς τα πάνω και δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε κι άλλον ψηλό παίκτη».

• Το τελευταίο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας της, με αντίπαλο την Γκαλατάσαραϊ, θα δώσει σήμερα η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

• Οι αντίπαλοι του Πανιωνίου και του Προμηθέα Πατρών στην 3η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ανδρών θα είναι οι νικητές των σημερινών αναμετρήσεων, Κύμης – Ρεθύμνου (17.00) και Απόλλωνα – Κοροίβου (17.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή