ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στη σέντρα με ένταση η Φούτμπολ Λιγκ

sti-sentra-me-entasi-i-foytmpol-ligk-2156214

Kατά πλειοψηφία και χωρίς να έχουν λυθεί τα προβλήματα που τους είχαν οδηγήσει πριν από ένα μήνα στην απόφαση αναβολής έναρξής του (τηλεοπτική στέγη, χορηγός ονομασίας), οι ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ αποφάσισαν την έναρξη του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σάββατο.

Ο δρόμος προς αυτήν την απόφαση άνοιξε το περασμένο Σάββατο, όταν διάφορες ΠΑΕ άρχισαν να στέλνουν αιτήματα περί άμεσης έναρξης του πρωταθλήματος. Οπως ανακοινώθηκε, δέκα ΠΑΕ τοποθετήθηκαν θετικά ως προς την έναρξη του πρωταθλήματος. Επτά ΠΑΕ τοποθετήθηκαν αρνητικά και μία ΠΑΕ δεν τοποθετήθηκε ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Οι ΠΑΕ που δεν ήθελαν να αρχίσει το πρωτάθλημα και τοποθετήθηκαν αρνητικά είναι οι εξής: Αχαρναϊκός, Αιγινιακός, Χανιά, Καλλιθέα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τρίκαλα και Πανσερραϊκός. Η ΠΑΕ που δεν τοποθετήθηκε είναι αυτή της Σπάρτης.

Η απόφαση έναρξης του πρωταθλήματος προκάλεσε αντιδράσεις από ΠΑΕ που μειοψήφησαν. Με επιστολή προς τον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ η Καλλιθέα αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι διαφωνούμε με την έναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο και ζητάμε την σύγκληση εντός του επόμενου 24ώρου έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της Football League για να τεθούν προς ψηφοφορία η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος, η αναβολή των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας, η εμπιστοσύνη προς το προεδρείο και ειδικότερα τον πρόεδρο της Football League».

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού Χρήστος Κοράκης με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών τόνισε: «Γιατί δεν μας λένε τι έγινε στη συνάντηση με τον υπουργό; Πότε θα μάθουμε τι έγινε με τα τηλεοπτικά; Πόσα θα είναι τα έσοδά μας; Υπάρχουν ομάδες που από ό,τι ξέρω και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν. Γιατί δεν κάνουμε ένα έκτακτο Δ.Σ.;».

Η πλειονότητα των αγώνων της πρεμιέρας θα διεξαχθούν το προσεχές Σάββατο με ώρα έναρξης τις 16.00 και είναι: Απόλλων – Καλλιθέα, Σπάρτη – Πανθρακικός, Αναγέννηση Καρδίτσας – Αρης, Αγροτικός Αστέρας – Τρίκαλα, Αιγινιακός – Λαμία, Κισσαμικός – ΟΦΗ, Αχαρναϊκός – Καλλονή. Ο αγώνας Πανσερραϊκός – Πανελευσινιακός δεν θα διεξαχθεί λόγω εκκρεμοδικίας του Πανελευσινιακού.