Νίκη με απίστευτη ανατροπή ο ΠΑΟ

Νίκη με απίστευτη ανατροπή ο ΠΑΟ

3' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στην 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, κόντρα στην Μπάμπεργκ (83-84), συνδυάστηκε ιδανικά με το ντεμπούτο του Καταλανού τεχνικού Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο των «πρασίνων», που θα υποδεχθούν αύριο στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα και θα έχουν το δικαίωμα να πλησιάσουν τη βαθμολογική κορυφή αν επικρατήσουν και της πρωταθλήτριας Σερβίας.

Η ανατροπή του Παναθηναϊκού στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα, όταν και βρέθηκε να χάνει με διαφορά 10 πόντων (83-73), αλλά νίκησε με σερί 11-0, οφείλεται σε 3 πόντους του Ρίβερς, στους τέσσερις του Γκιστ, αλλά κυρίως στο καθοριστικό τρίποντο του Φελντέιν (83-82 στο 1΄31΄΄) και στο νικηφόρο καλάθι του Καλάθη, ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ του ιδίου στα 3 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Ο διεθνής πλέι μέικερ ήταν εξαιρετικός, αφού εκτός της… υπογραφής του στη νίκη του «τριφυλλιού», είχε 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ, σε πείσμα όσων τον έχουν κατακρίνει για την αστοχία του.

Το απλό τρικ του Πασκουάλ (δύο κόντρα σκριν στη γερμανική ρακέτα) στην τελευταία επίθεση του ΠΑΟ, πρόσφερε το άστοχο λέι απ του Γκιστ, αλλά ο Καλάθης ήταν εκεί και «λύτρωσε» την ομάδα του. Οι διαιτητές «χάρισαν» και μια επίθεση στην Μπάμπεργκ στα 54΄΄ και ενώ στο βίντεο φάνηκε ότι η μπάλα κατέληξε άουτ από τα χέρια του Μέλι.

Ο Παναθηναϊκός φανέρωσε στο Μπάμπεργκ το «κρυμμένο» DNA της ομάδας που διεκδικεί τη νίκη, μέχρι την τελευταία φάση, στην οποία χρειάσθηκε την τύχη για την αστοχία του Μίλερ και την κακή άμυνα του Ρίβερς…

H απόλυτη ευστοχία του Τζέιμς Φελντέιν (13 πόντοι) και οι 10 πόντοι του Ρίβερς χαρακτήρισαν την επίθεση του Παναθηναϊκού στο α΄ ημίχρονο (37-42), στο οποίο οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν τρεις φορές σταθερό προβάδισμα (9-16 στο 6΄, 12-20 και 31-39 στο 17΄), αλλά η γερμανική ομάδα είχε αντανακλαστικά και διατήρησε επαφή στο σκορ, λόγω της επίθεσής της. Ο Ιταλός Μέλι και ο Αμερικανός Μίλερ αποτέλεσαν σταθερή απειλή για το καλάθι του Παναθηναϊκού (σερί 10-0 για το 22-20 στο 12΄). Ο Πασκουάλ χρησιμοποίησε, κατά κόρον, τους Αμερικανούς παίκτες του, ενώ στην πρώτη χρησιμοποίηση των Μπουρούση και Παππά δεν πήρε την προσδοκώμενη βοήθεια. Οι δύο ομάδες «μοιράστηκαν» το τρίτο δεκάλεπτο (63-62), καθώς η Μπάμπεργκ ήταν καλύτερη μέχρι το 25΄ και προηγήθηκε με 10 πόντους (54-44), πετυχαίνοντας σερί 17-2, ενώ ο Παναθηναϊκός, με την επιστροφή του Μπουρούση στο παιχνίδι, ισοφάρισε σε 60-60 (29΄) με δικό του σερί (6-16).

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Κοζέρ 7 (1), Μέλι 17 (4), Ζήσης 13 (1), Τάις 4, Λο 6 (1), Στρέλνιεκς 16 (1), Βερεμένκο 2, Μίλερ 12 (2), Χέκμαν 3 (1), Ραντόσεβιτς 3.

ΠΑΟ: Σίγκλεντον 9 (2), Νίκολς 1, Ρίβερς 18 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 5, Φελντέιν 16 (4), Γκιστ 10, Μπουρούσης 9 (1), Καλάθης 13 (2).

Ο Κάρλος Καμπέθας βρίσκεται στις σκέψεις του νέου τεχνικού του ΠΑΟ Τσάβι Πασκουάλ για την κάλυψη του απόντος Μάικ Τζέιμς και ο Ισπανός παίκτης (36χρ., 1.80) συζητεί με τη Φουενλαμπράδα για να διακόψει το συμβόλαιό του και να παίξει στους «πράσινους».

Μπασκόνια – Ολυμπιακός

Διατηρώντας την καλή ψυχολογία του από τη νέα εντός έδρας νίκη κόντρα στην Αρμάνι και συνεχίζοντας στην ίδια… ταχύτητα, όπως επιβάλει το σύστημα των διπλών αγώνων σε διάστημα 48 ωρών, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σήμερα (22.00) την Μπασκόνια στη Βιτόρια. Οι Βάσκοι προέρχονται από σπουδαία νίκη επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη, ενώ ο Ολυμπιακός θα κάνει δεύτερη απόπειρα για να νικήσει, εκτός έδρας, καθώς στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί στην έδρα της Ρεάλ.

«Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα η οποία τρέχει πάρα πολύ, ειδικά στο γήπεδό της, παρά τις αλλαγές στο ρόστερ της παραμένει σε τοπ επίπεδο, παίζει στην έδρα της και η βοήθεια του κόσμου είναι πολύ σημαντική για εκείνους», είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

• Το Βελιγράδι θα είναι η έδρα του φάιναλ φορ του 2018, όπως αποφάσισε η Ευρωλίγκα.

• Ο Αρης νίκησε άνετα τη δανέζικη Μπέκεν Μπέαρς (82-66) στο Αλεξάνδρειο για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και έφτασε στο απόλυτο στη διοργάνωση, δείχνοντας ότι ξεπέρασε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο πρόσφατο ντέρμπι.

ΑΡΗΣ: Μαρμπλ 21 (2), Ξανθόπουλος 1, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 4, Τζένκινς 7 (1), Κάμινγκς 10, Ζάρας 17 (3), Μούρτος 3 (1), Σίμτσακ 5, Μπάκνερ 7, Ντραγκίσεβιτς 7 (1)

ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΕΑΡΣ: Νταρμπό 1, Ακούν-Πάρτσελ 14 (1), Μπεργκ 9 (1), Μπέντζαμιν 9 (1), Λαρκ 9 (2), Αϊβερσεν 3 (1), Ντιούφ 6, Γκέσελ 8, Σάλερτζ 5 (1), Κριστόφερσεν 2

• Στην πρεμιέρα του ΝΒΑ, οι περυσινοί φιναλίστ Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ηττήθηκαν από τους Σαν Αντόνιο Σπερς με 129-100, ενώ οι πρωταθλητές Κλίβελαντ Καβαλίερς εντυπωσίασαν, συντρίβοντας τους Νιου Γιορκ Νικς (117-88).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή