Νίκη «αυτόματου πιλότου» από τον Ολυμπιακό

Νίκη «αυτόματου πιλότου» από τον Ολυμπιακό

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δήλωση-μήνυμα του Γιάννη Σφαιροπούλου περί “καραμέλας” των πρόσφατων τραυματισμών του Χάκετ του Πρίντεζη που είχε παραλήπτες τους ετοιμοπόλεμους παίκτες του, απέδωσε την θετική ανταπόκριση τους, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, τον οποίο νίκησαν εύκολα (73-65) για την 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην είχε πληθώρα επιλογών στην επίθεση του, απέναντι στον πρωταθλητή Σερβίας, αλλά η αμυντική βεβαιότητα που διάθετει, τον βοήθησε να μην χάσει τον έλεγχο του ρυθμού και το προβάδισμα του σκορ σε κανένα σημείο του αγώνα. Στην έννατη νίκη των Πειραιωτών, έγινε το καλύτερο δυνατό «μακιγιάζ» για τους απόντες, Πρίντεζη και Χάκετ, από τρείς συμπαίκτες τους, Λοτζέσκι, Μιλουντίνοφ και Γκρίν, των οποίων η αποδοση αποδείχτηκε αρκετή, ώστε να μην δοθούν δικαιώματα αμφισβήτησης στους φιλοξενούμενους.

Κι αν ο Σπανούλης έπαιξε, χωρίς να είχε ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο του και προσφορά στο σκορ, ο Ματ Λοτζέσκι, ως τρίτος αρχηγός του Ολυμπιακού, έδωσε τις κατάλληλες λύσεις από την γραμή του τριπόντου και με τρία εύστοχα σουτ στο πρώτο 4λεπτο του β’ δεκαλέπτου, έδωσε στους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά, προβάδισμα 13 πόντων (35-22 στο 24’, ημ. 45-34). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τα κεκτημένα τους στην τρίτη περίοδο, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων, καθώς στον αντίποδα οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου αποτέλεσαν πρωτοφανή εξαίρεση των σερβικών ομάδων, με την αστοχία τους στα 3ποντα…

Οι φιλοξενούμενοι είχαν 2/17 τρίποντα (12%), το θέαμα «κακοποιήθηκε» και από τις δυο ομάδες (επιμέρους σκορ 11-9 στο 3ο δεκάλεπτο) και στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, ο Ολυμπιακός έχοντας εξασφαλίσει την 9η νίκη του, άρχισε να σκέφτεται το αυριανό, εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπάμπεργκ και το ταξίδι στην Γερμανία.

Χειρουργήθηκε σήμερα στην Πάντοβα, ο Ντάνιελ Χάκετ, παρουσία του γιατρού του Ολυμπιακού και η αποθεραπεία του υπολογίζεται στους 6 μήνες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 15 (1), Μπιρτς 1, Γιανγκ 2, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 5, Αγραβάνης 9 (1), Μιλουτίνοφ 11, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 18 (4), Αθηναίου 2.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ουόλτερς 4, Ντάνγκουμπιτς 4, Μίτροβιτς 2 (1/6 σουτ), Λάζιτς, Ντόμπριτς 1, Σιμόνοβιτς 4 (2/8 σουτ), Τζένκινς 5 (1/7 σουτ), Γκούντουριτς 12, Γιόβιτς 16 (1 τρίπ.), Κούζμιτς 13 (14 ριμπ.), Μπιέλιτσα 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή