Ο ΠΑΟ «βλέπει» τετράδα με χαρακτήρα νικητή

Ο ΠΑΟ «βλέπει» τετράδα με χαρακτήρα νικητή

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άμυνα του Νίκ Καλάθη στον Γάλλο Μπομπουά στην τελευταία φάση του αγώνα που δεν επέτρεψε στον Αμερικάνο παίκτη της Μπασκόνια να επιχειρήσει σουτ, «έκοψε» τον «γόρδιο δεσμό» του αγώνα-θρίλερ στο Ολυμπιακό στάδιο και εξασφάλισε την ένατη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods (69-68), κόντρα στους Βάσκους για την 14η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» έδειξαν χαρακτήρα νικητή, σε αντίθεση με την απόδοση  τους στην επίθεση που κυμάνθηκε χαμηλότερα από το πρόσφατο παιχνίδι με την Αρμάνι, αλλά είχαν πείσμα, αποφασιστικότητα και αξιοποίησαν την ψυχική δύναμη που αντλούν από την έδρα τους. «Πατώντας» στην 4η θέση της βαθμολογίας, ο Παναθηναϊκός  Superfoods, έχει πλέον βάσιμες πιθανότητες διεκδίκησης του πλεονεκτήματος έδρας, μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στον «μαραθώνιο» της φετινής διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι έχασαν την κατοχή της μπάλας στα 15’΄ πριν από την λήξη, εξαιτίας του φάουλ που καταλόγισαν οι διαιτητές στον Σίνγκλεντον, ο οποίος είχε κερδίσει το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά η απόφαση των ρέφερι ήταν λανθασμένη.

Ο Παναθηναϊκός είχε την καλύτερη δυνατή αρχή στο πρώτο δεκάλεπτο (27-18), αλλά απώλεσε την επιθετική «χημεία» του στο δεύτερο, λόγω και των αλλαγών του Πασκουάλ, με αποτέλεσμα η Μπασκόνια να προηγηθεί 37-41 στο ημίχρονο, καθώς οι «πράσινοι» σκόραραν μόλις 10 πόντους, ενώ οι Ντιόπ και Σενγκέλια έκαναν «πάρτι» κάτω από το καλάθι του «τριφυλλιού». Οι Βάσκοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το 32’, γιατί ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν μπορούσε να εξουδετερώσει την τριάδα των περιφερειακών της Μπασκόνια.

Στα οκτώ τελευταία λεπτά, με αμυντικό πρωταγωνιστή τον Καλάθη στο μαρκάρισμα του Λάρκιν και στην τελευταία φάση με τον Μπομπουά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν την δυσκολότερη εντός έδρας νίκη τους που είναι και η έβδομη σε οκτώ παιχνίδια. Oι «πράσινοι» είχαν καλό ποσοστό στα τρίποντα, αλλά ήταν πολύ άστοχοι στις βολές. Την επόμενη Παρασκευή (30/12) ο Παναθηναϊκός Superfoods θα παίξει στο Καζάν απέναντι στην Ούνικς.

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 23 (3), Νίκολς 3 (1), Ρίβερς 4 (1), Τζέιμς 16 (2), Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 6, Γκάμπριελ, Μπουρούσης 3, Καλάθης 14 (1).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Λάρκιν 6, Πριτζιόνι, Βόιγκντμαν 6, Χάνγκα 12 (1), Μπομπουά 11 (1), Μπλάζιτς, Ντιόπ 10, Τιγί 4, Σενγκέλια 17, Μπάντιντζερ, Λουθ 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή