Νίκησε Φένερ και…απουσίες ο Ολυμπιακός

Νίκησε Φένερ και…απουσίες ο Ολυμπιακός

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λερναία Ύδρα» στην κάλυψη των αισθητών απουσιών του (Πρίντεζης, Χάκτετ, Αγραβάνης) και σ’ αυτές που του προέκυψαν στην διάρκεια του αγώνα (πρόβλημα προσαγωγών του Σπανούλη), ο Ολυμπιακός ανέτρεψε τις αρνητικές προδιαγραφές, με το γνώριμο πάθος που αντλεί από την έδρα του και νίκησε την Φενέρμπαχτσε (71-62), παρά την «λαχτάρα» του τελευταίου δεκαλέπτου στην ολοκλήρωση του α’ γύρου της Ευρωλίγκας. 

Οι Πειραιώτες «έκλεισαν» θέση στην πρώτη τετράδα, με την δέκατη νίκη τους και για 30 λεπτά, ήταν «καταιγιστικοί» σε άμυνα και επίθεση,  χάριν στην ομοιογένεια και την προπονητική τακτική του Σφαιρόπουλου, κυρίως για την αμυντική προσήλωση των παικτών του και δευτερευόντως για τον τρόπο παιχνιδιού του Σπανούλη στην επίθεση. Στην τελευταία περίοδο, λόγω της κόπωσης και της «σφιχτής» χρησιμοποίησης 8 παικτών, οι αντοχές του Ολυμπιακού μειώθηκαν στην αντεπίθεση της Φενέρ που σκόραρε 22 πόντους και δέχτηκε 13.

Η Φενέρ μείωσε μέχρι τους 4 πόντους (65-61), με τρίποντο του Ντίξον,  αλλά ο Ολυμπιακός δεν «πέταξε τον ιδρώτα» του και έβαλε σε… λειτουργία τα αντανακλαστικά της εμπειρίας του σε παρόμοιες εξελίξεις ανατροπών. Ο Σπανούλης με μεγάλο καλάθι έκανε το 67-61 στο 39', ο αρχηγός διαχειρίστηκε σωστά το ματς στο τελευταίο λεπτό

Χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε ο Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμους πόντους από τους Παπαπέτρου, Μπιρτς και Γιανγκ, ενώ στο α’ ημίχρονο, οι γηπεδούχοι δεν «χάλασαν» απλά τα στατιστικά ευστοχίας των αντιπάλων τους, αλλά περιόρισαν τους Σλούκα, Ντατόμε και Ούντο.

Ο Σλούκας στην πρώτη επιστροφή του στο ΣΕΦ, ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, ήταν φανερά επηρεασμένος και έδειξε ευάλωτος ψυχολογικά. Ο Σπανούλης αξιοποίησε στο έπακρο τον Μπιρτς με τρεις ασίστ και ισάριθμες στον Γιανγκ, ενώ η καθολική επικράτηση του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήρθε από την ευστοχία των τριπόντων και των διπόντων.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε τέσσερις φορές διπλάσια διαφορά στο πρώτο εικοσάλεπτο (40-21), ως απόρροια του πάθους και της ενέργειας που «ξεχείλιζαν» στο παρκέ της έδρας του.

Με εξαίρεση του Γιαν Βέσελι, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έδειχναν να έχουν μείνει στην Κωνσταντινούπολη, ενώ και ο Σέρβος τεχνικός, όσο κι αν έβαλε τις φωνές ή άλλαξε χρώμα στο πρόσωπό του, δεν κατάφερε με καμία παρέμβαση του, να αλλάξει την ροή του αγώνα που εξελίχθηκε σε «ερυθρόλευκη» επίδειξη δύναμης.

Η Φενέρ γνώρισε την έκτη ήττα της στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας και από την δεύτερη θέση που κατείχε, μέχρι και πριν από τέσσερις αγωνιστικές, βρίσκεται πλέον στην έκτη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 11 (3), Μπίρτς 10, Γιάνγκ 6, Παπαπέτρου 12 (2), Σπανούλης 7, Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 8 (2), Λοτζέσκι 14 (2).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ούντο 3, Μαχμούτογλου, Αντιτς 5 (1), Σλούκας 10 (1), Αρνά, Νάναλι 2, Βέσελι 22, Κάλινιτς 1, Ντίξον 9 (1), Ντατόμε 10 (2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή