Εξώδικο 28 παικτών στην ΕΠΟ για ανεκτέλεστες αποφάσεις

Εξώδικο 28 παικτών στην ΕΠΟ για ανεκτέλεστες αποφάσεις

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξώδικο στην ΕΠΟ απέστειλαν προ ημερών 28 ποδοσφαιριστές επειδή, όπως υποστηρίζουν, παραμένουν ανεκτέλεστες αποφάσεις που τους δικαιώνουν σχετικά με οικονομικές διεκδικήσεις που είχαν από συλλόγους στου οποίους αγωνίζονταν.

Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο Αθλητικού Δικαίου Γιώργο Παναγόπουλο βρίσκονται οι Καφές, Αραβίδης, Παπαζαχαρίας, Αραμπατζής, Γκίτκος, Παπαστεριανός, Κουλουχέρης κ.ά. Το εξώδικο κοινοποιείται στη FIFA, στη FIFPRO, στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή.

Οι ποδοσφαιριστές προειδοποιούν με προσφυγή στα αστικά δικαστήρια και, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι έχουν «δικαιωθεί τελεσίδικα από τις διαιτητικές επιτροπές της ΕΠΟ, αλλά οι σχετικές υπέρ ημών αποφάσεις παραμένουν ανεκτέλεστες επί χρόνια επ’ ωφελεία των ΠΑΕ με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ» και ότι, «πέραν των δολίων συνεχών αλλαγών των κανονισμών υπέρ των ΠΑΕ, η ΕΠΟ σε αγαστή συμπαιγνία καταδολίευσης με τη Super League και τη Football League αρνείται να εφαρμόσει πλήρως κι ολοσχερώς τα από 31/12/2012 και 20/02/2013 μνημόνια κατανόησης που υπεγράφησαν μεταξύ Λιγκών και ΠΣΑΠ, μη συγκροτώντας και λειτουργώντας το προβλεπόμενο εγγυητικό ταμείο».

Τέλος, απευθυνόμενοι στη διοίκηση της ΕΠΟ ζητούν «να διερευνήσει τις υποθέσεις μας και να διατάξει την εκτέλεση των αποφάσεων (…), άλλως σας δηλώνουμε ότι θα σας θεωρήσουμε συνυπεύθυνους αλληλεγγύως και εις ολόκληρον και θα ζητήσουμε παροχή εννόμου προστασίας από τα ελληνικά αστικά δικαστήρια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή