Κρυφές κάμερες και μικρόφωνα στην ΕΠΟ

Κρυφές κάμερες και μικρόφωνα στην ΕΠΟ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκάνδαλο παρακολούθησης των γραφείων της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ με κρυφές κάμερες αποκάλυψε το πόρισμα εταιρείας που διενήργησε έλεγχο ασφαλείας στα γραφεία της ΕΠΟ και στα εταιρικά αυτοκίνητα.

Την εντολή για τον έλεγχο πήρε η Ε.Ε. της ΕΠΟ στις αρχές του περασμένου μήνα, έπειτα από εισήγηση του προέδρου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, Ι. Δρόσου, ο οποίος φέρεται να είπε: «Νιώθω ότι παρακολουθούμαι, νιώθω ότι δεν είμαι σε περιβάλλον με ασφάλεια» και ζήτησε να ληφθεί η απόφαση διενέργειας ελέγχου.

Βάσει του επίσημου πορίσματος, το οποίο η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα μαζί με τις φωτογραφίες των ευρημάτων, διαπιστώθηκε η ύπαρξη υποδομής μη λειτουργούσας εγκατάστασης παρακολούθησης στο γραφείο του προέδρου.

Οπως τονίζει η εταιρεία στο πόρισμά της, «συνήθως σε τέτοιου είδους ραντάρ (σ.σ. ραντάρ συναγερμού που υπήρχε στο γραφείο του προέδρου) μπορούν να τοποθετηθούν ασύρματες μικρό κάμερες και 3g μικρόφωνα. Κατά τη γνώμη μας δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στον χώρο ραντάρ, εκτός λειτουργίας και μάλιστα άδειο».

Επίσης, ακριβώς πάνω στην ψευδοροφή του προεδρικού γραφείου, εντοπίστηκαν τρεις οπές κατακόρυφα. «Θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μικρές κάμερες ή μικρόφωνα ακόμη και μικρό κασετόφωνο. Δεν εντοπίσαμε, όμως, επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία όπως, γραμμές καλωδίων και σημάδια από τοποθέτηση», αναφέρεται στο πόρισμα.

Παρόμοια  ραντάρ  που ήταν εκτός λειτουργίας  βρέθηκαν  και στο γραφείο των αντιπροέδρων. Ωστόσο, μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί η ύπαρξη δύο ραντάρ συναγερμού με ισάριθμες κρυφές κάμερες στον χώρο του προσωπικού και των γραφείων της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Τέλος, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ε.Ε. δεν λειτουργούσε το σύστημα πυρασφάλειας.

Η ΠΔΕ/ΕΠΟ αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί το πόρισμα στη δημοσιότητα, να κατατεθεί αμέσως μήνυση στην Εισαγγελία και να διενεργηθεί άμεσα εσωτερικός έλεγχος στην εταιρεία ασφάλειας, η οποία είχε αναλάβει την προστασία των εγκαταστάσεων και τη λειτουργία των εσωτερικών ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της ΕΠΟ, οι κρυφές κάμερες είχαν τοποθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ τα συστήματα παρακολούθησης στο γραφείο των προέδρων και των αντιπροέδρων εικάζεται ότι ξηλώθηκαν για να μη βρεθούν κατά τον έλεγχο. Επίσης λέγεται ότι οι κρυφές κάμερες στα γραφεία της ΚΕΔ έδιναν τη δυνατότητα σε αυτόν που τις είχε τοποθετήσει να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις από το κινητό του τηλέφωνο ή από υπολογιστή μακριά από την ΕΠΟ.

Απόλυση Παπανικολάου

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ύπαρξης κρυφών καμερών έγινε γνωστή η απόλυση του εκτελεστικού γραμματέα, Π. Παπανικολάου, ο οποίος ήταν επί χρόνια ένας εκ των «ισχυρών ανδρών» της ομοσπονδίας ειδικότερα επί των διοικήσεων Σαρρή και Γκιρτζίκη. Αυτό που του είπαν είναι ότι πλέον η Ομοσπονδία δεν χρειάζεται τις υπηρεσίες του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή