Ολα για τα λεφτά

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μπορούσε να είναι και… πρωταπριλιάτικο ψέμα, καθώς το διαβάζετε σήμερα. Οι «4» επιτέλους συμφώνησαν: Να αναδεικνύεται ο πρωταθλητής σε ένα δεύτερο πρωτάθλημα με τις έξι πρώτες της κανονικής περιόδου και να μειωθούν οι ομάδες από δεκαέξι σε δεκατέσσερις. Η πρώτη απόφαση θα εφαρμοστεί από την επόμενη περίοδο και η δεύτερη από τη μεθεπόμενη.

Τώρα αν πιστεύετε πως αυτές οι αλλαγές θα βελτιώσουν και το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας… κρατήστε μικρό καλάθι. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ποιοτική του αναβάθμιση, αλλά και της συνεργασίας και της συμπεριφοράς. Ηδη, τα «χρωματισμένα» αθλητικά έντυπα παρουσίασαν σαν επιτυχία «των δικών τους» τη συμφωνία. Κάτι που αποδεικνύει πως το «τσεκούρι του πολέμου» παραμένει στην επιφάνεια και δεν θάφτηκε.

Και να είστε σίγουροι πως θα έχει τις… δόξες του, του χρόνου, τέτοια εποχή. Οταν θα πλησιάζουν τα πλέι οφ, για την ανάδειξη και του πρωταθλητή, πέρα από τη διάθεση των εισιτηρίων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φανταστείτε ότι θα είναι σχεδόν σίγουρο, πως πέρα από τα έξι ντέρμπι του πρωταθλήματος, θα υπάρξουν και άλλα τόσα στον επιπλέον μίνι μαραθώνιο. Το πώς θα μπορέσουν ΠΑΕ, διοργανώτρια αρχή και αστυνομία να τα φέρουν εις πέρας, θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Γιατί δεν πιστεύω να… πιστεύετε πως θα υπάρχει και τότε η αρμονική συνεργασία, όπως συνέβη στη λήψη της απόφασης.

Για να φτάσουμε λοιπόν και στην τελευταία, θεωρώ πως όσο κι αν θέλουμε όλοι μας να πιστέψουμε πως αυτή ελήφθη για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας, δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την άποψη. Τότε, πολύ λογικά αναρωτιέται ο φίλαθλος: Γιατί; Και η απάντηση είναι απλή: Για τα λεφτά. Ο βασικός, για να μην πω και μοναδικός στόχος, ήταν η αύξηση των εσόδων του συνδρομητικού καναλιού που έχει τα δικαιώματα της μετάδοσης των αγώνων και φυσικά εν συνεχεία η διανομή μέρος αυτών στις ΠΑΕ. Κι αν προσέξατε… οι «μεγάλες» δεν δεσμεύτηκαν ακόμα πως θα γίνει αυτή διανομή. Είναι ανοικτό ακόμα το θέμα των ποσοστών, βάσει της εμπορικότητας των ομάδων.

Είναι λοιπόν κατανοητό πως ουσιαστικά ουδέν θεσμικό θέμα, που θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα και την ποιότητα του πρωταθλήματός μας, αποφασίστηκε. Αντιθέτως, με τον νέο τρόπο διεξαγωγής θα υπάρξει και περαιτέρω κόπωση των ποδοσφαιριστών, αλλά και μείωση του ενδιαφέροντος των φιλάθλων, στην κανονική περίοδο.

Και για να επιστρέψουμε στο… τώρα, η εφετινή περίοδος συνεχίζεται με ένα ακόμα ντέρμπι, αυτό μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Παιχνίδι με ξεχωριστό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες, αφού η γηπεδούχος θέλει να «κλειδώσει» τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, ενώ ο φιλοξενούμενος να επιβεβαιώσει την ανοδική του πορεία και με μία νίκη εκτός έδρας, σε ντέρμπι.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, με τον Λεμονή να κάνει «ντεμπούτο» στον πάγκο, υποδέχεται τον πάντα επικίνδυνο αλλά και φιλόδοξο Πλατανιά. Στον Πειραιά ξέρουν πως άλλη μία απώλεια βαθμών θα θέσει πλέον σε σοβαρή αμφισβήτηση την κατάκτηση του τίτλου. Καθώς, οι… κυνηγοί του, ο Πανιώνιος, που υποδέχεται τον Ατρόμητο και ο ΠΑΟΚ τη Λάρισα, είναι φαβορί για τη νίκη και θα τον πλησιάσουν ακόμα περισσότερο. Οπότε θα σφίξει ακόμα πιο πολύ η θηλιά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή