Με πολλά προβλήματα στο Κλουζ η Ενόργανη

Με πολλά προβλήματα στο Κλουζ η Ενόργανη

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… δανεικά και πολλές ελπίδες για επιτυχίες θα αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης (Ρουμανία) οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες. Η ομοσπονδία δεν έχει πάρει εφέτος χρήματα από την κρατική επιχορήγηση και έτσι οι παράγοντες χρηματοδότησαν την αποστολή. Η εθνική ομάδα, που διαθέτει χρυσό ολυμπιονίκη και πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, δεν έχει φυσικοθεραπευτή.

Στο Κλουζ της Ρουμανίας βρίσκονται οι Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος Χατζηευσταθίου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αντώνης Τανταλίδης και οι Βασιλική Μιλλούση, Αργυρώ Αφράτη, Βάλια Πλυτά, Ιωάννα Ξουλόγη. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 19 Απριλίου.

«Από τον Πετρούνια περιμένουμε κάτι εκπληκτικό… Ο Βλάσης Μάρας θα εκτελέσει ένα βασικό πρόγραμμα πάνω στο οποίο θα προσθέσουμε και άλλες ασκήσεις για το παγκόσμιο. Του Ηλιόπουλου το δίζυγο είναι καλό, ο Χατζηευσταθίου έχει καλό ίππο και ο Κωνσταντινίδης ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στους κρίκους. Εάν το εκτελέσει σωστά, θα μπει τελικό», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ράφτης και αναφερόμενος στα προβλήματα πρόσθεσε: «Η προετοιμασία πραγματοποιήθηκε στο ίδιο γυμναστήριο με πολλές ελλείψεις. Δεν έχουμε φυσιοθεραπευτή και ή εγώ κάνω μασάζ στους αθλητές ή μεταξύ τους. Κάθε φορά δεχόμαστε συγχαρητήρια εκπροσώπων της πολιτείας. Oταν σου λένε “συγχαρητήρια”, σημαίνει ότι εκτιμούν το έργο σου, αλλά οι ομοσπονδίες δεν πήραν ούτε ευρώ. Οι οικογένειές μας θα περάσουν γιορτές χωρίς χρήματα. Εάν οι επιχορηγήσεις είχαν δρομολογηθεί θα κλείναμε νωρίς εισιτήρια για τους αγώνες και από τα χρήματα που θα εξοικονομούσαμε θα προσλαμβάναμε δύο φυσικοθεραπευτές».

Να συνεχίσει τη χρυσή ιστορία του θέλει ο Λευτέρης Πετρούνιας: «Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: πάω να υπερασπιστώ για τρίτη φορά τον τίτλο μου», δήλωσε στην «Κ» ο ολυμπιονίκης, ενώ ο πολυνίκης του θεσμού Βλάσης Μάρας προσέθεσε: Οι δικές μου ασκήσεις έχουν ανεβεί σε αρχική αξία και θέλω με ένα “καθαρό” πρόγραμμα να διεκδικήσω την είσοδο στον τελικό». Εντυπωσιακό είναι και το πρόγραμμα του Νίκου Ηλιόπουλου στο δίζυγο: «Εχει αρχική αξία 16,000. Θέλω να το εκτελέσω σωστά με όσες το δυνατόν λιγότερες μειώσεις».

Ελπίδες για προκρίσεις σε τελικούς έχουν η Βασιλική Μιλλούση (δοκό) και η Ευαγγελία Πλυτά (δίζυγο): «Είμαι σε καλή κατάσταση και ο νέος κώδικας με ευνοεί. Δίνουν έμφαση στην κίνηση πάνω στη δοκό και έμαθα ότι στα σεμινάρια στους κριτές με έδειχναν ως παράδειγμα», μας είπε η Βασιλική Μιλλούση και η Ευαγγελία Πλυτά προσέθεσε: «Με ένα καθαρό πρόγραμμα χωρίς πτώσεις στο δίζυγο θα διεκδικήσω την είσοδο στον τελικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή