Πολλά… επεισόδια μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ

Πολλά… επεισόδια μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην πρόθεση να οδηγήσουν την ΕΠΟ σε εκλογές επιβεβαίωσαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης και η ΠΔΕ της ΕΠΟ. Ταυτόχρονα, όμως, συνομολόγησαν ότι υπάρχουν εκκρεμότητες όπως το νέο θεσμικό πλαίσιο και το νέο καταστατικό της ομοσπονδίας, ενώ καθοριστική θα είναι η συνάντηση που θα έχει στις 18 Μαΐου στην Ελβετία ο αρμόδιος υπουργός για τον αθλητισμό με τη FIFA.

Για να οδηγηθεί η ΕΠΟ σε εκλογές θα πρέπει να υπάρξει εναρμόνιση της αθλητικής νομοθεσίας με το καταστατικό της ΕΠΟ, που δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού απομένει να ρυθμιστούν θέματα, όπως είναι η σύνθεση της Γ.Σ., ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. και το ποσοστό που θα απαιτείται για τις κατά πλειοψηφία αποφάσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ ανέφερε ότι «κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε θέματα που θα διέπουν το νέο θεσμικό πλαίσιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών, όσον αφορά την κατάρτιση του νέου καταστατικού και τον έλεγχο σε οικονομικά θέματα της ομοσπονδίας, ο οποίος συνεχίζεται, αλλά και το συνολικό έργο της ΠΔΕ ΕΠΟ, εν όψει της ολοκλήρωσης της εντολής που έλαβε από τη FIFA, στις 31 Μαΐου 2017. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επικείμενη συνάντηση του υφυπουργού και του προέδρου της ΠΔΕ με τη FIFA και την UEFA στις 18 Μαΐου στη Ζυρίχη και συμφωνήθηκε ότι η επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου θα διέπεται από καθεστώς διαφάνειας, ισονομίας και χρηστής διοίκησης στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου και αυστηρής τήρησης της νομιμότητας». Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε να πέσουν οι τόνοι από τις μεγάλες ΠΑΕ και τόνισε ότι από τη συμπεριφορά των φιλάθλων στον τελικό κυπέλλου θα εξαρτηθεί αν έχει νόημα η συζήτηση για να επιτραπεί από του χρόνου σε μεγαλύτερη κλίμακα η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή