Στις επάλξεις ο ελληνικός στίβος

Στις επάλξεις ο ελληνικός στίβος

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο θα «χτυπάει» σήμερα και αύριο η καρδιά του ελληνικού στίβου. Στην Πάτρα θα διεξαχθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών, με την Κατερίνα Στεφανίδη να βρίσκεται σε… μεγάλα κέφια και να δηλώνει ότι θέλει να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ.

«Στη Ρώμη βάλαμε τον πήχυ στα 5,07 και όχι στα 4,91 γιατί ήθελα να προσπαθήσω να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ μπροστά στο ελληνικό κοινό. Οπότε ξεκάθαρα αυτός είναι ο στόχος. Πρόκειται για έναν περίεργο, για εμένα, αγώνα διότι θα πρέπει να περιμένω να τελειώσει ο αγώνας για να αρχίσω εγώ. Ελπίζω ότι δεν θα βρέξει και θα υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες ώστε να διεξαχθούν ωραίοι αγώνες. Φοβάμαι μήπως η έλλειψη ανταγωνισμού με επηρεάσει ψυχολογικά. Το κακό είναι ότι δεν μου αρέσει να αγωνίζομαι μόνη μου», δήλωσε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης.

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί την Κυριακή και είναι η μόνη υποψήφια για πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών, διότι τα υπόλοιπα πανελλήνια ρεκόρ είναι αρκετά υψηλότερα από τις επιδόσεις των αθλητριών που θα βρεθούν στο στάδιο της Πάτρας. Οι υπόλοιποι θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις ατομικές επιδόσεις τους και να διεκδικήσουν όρια για συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, τον Αύγουστο.

Στις συμμετοχές ξεχωρίζει και αυτή της Μαρίας Μπελιμπασάκη. Πριν από λίγες ημέρες η αθλήτρια έτρεξε τα 200 μ. σε 23.00. «Εχω πάψει να ασχολούμαι με το πότε θα κατέβω τα 23.00 γιατί μου προκαλεί άγχος. Πιστεύω ότι αν τρέξω όπως μπορώ και ρίξω βάρος στην τεχνική μου θα τα καταφέρω. Μετά το πανελλήνιο ακολουθούν οι αγώνες για τη Σούπερ Λίγκα και θα αποτελέσει ένα δυνατό τεστ. Πιστεύω ότι στην Πάτρα θα διεξαχθούν καλοί αγώνες», υπογράμμισε η πρωταθλήτρια. Στους αγώνες του Λιλ στάθηκε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας. «Ελπίζω ότι από το πανελλήνιο θα προκύψει η καλύτερη δυνατή ομάδα. Οι αθλητές μας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και πιστεύω ότι θα μείνουμε στην κατηγορία». Το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα των ανδρών διεξήχθη το 1896 και της Πάτρας θα είναι το 103ο (υπάρχουν κενά εξαιτίας των πολέμων). Οι γυναίκες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά το 1930 και στο Παμπελοποννησιακό θα πραγματοποιηθεί η 83η διοργάνωση. H κορυφαία επίδοση της διοργάνωσης θα βραβευθεί με το έπαθλο «Γιάννης Σταματόπουλος». Η ομοσπονδία αποφάσισε τη θεσμοθέτηση του επάθλου θέλοντας να τιμήσει τον άνθρωπο του αθλητισμού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις αρχές του χρόνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή