Κρίσιμη ημέρα για το μέλλον της Λίγκας

Κρίσιμη ημέρα για το μέλλον της Λίγκας

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kρίσιμη για το μέλλον του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας αλλά και του συνεταιρισμού εν γένει θα είναι η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Δ.Σ. και στη συνέχεια η Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί.

Στο Δ.Σ. θ’ αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσει η Σούπερ Λίγκα όσον αφορά τα αιτήματα του συνδρομητικού καναλιού με το οποίο έχει υπογραφεί σύμβαση, εξαιρουμένου του ΠΑΟΚ, για τα επόμενα δύο πρωταθλήματα. H NOVA ζητάει «κούρεμα» 18% του ποσού που προβλέπεται στη σύμβαση, μείωση των ομάδων από 16 σε 14 στη σεζόν 2018-19 και διεξαγωγή πλέι οφ για την ανακήρυξη του πρωταθλητή αλλά και πλέι άουτ. Από την άλλη, η Σούπερ Λίγκα δεν έχει αποφασίσει οριστικά περί της μείωσης του αριθμού των ομάδων, ενώ οι μεγάλες ΠΑΕ είναι κατά της διεξαγωγής πλέι οφ στο νέο πρωτάθλημα.

Οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) εξουσιοδοτήθηκαν από τις υπόλοιπες να έρθουν σε διαπραγμάτευση με τη NOVA, ζητώντας να τους επιστραφεί σχεδόν το 50% από τα 4 εκατ. ευρώ που έχουν παρακρατηθεί από το συνδρομητικό κανάλι ως ρήτρες για τη διατάραξη των ημερομηνιών των αγώνων των πλέι οφ τον Μάιο του 2016 και της αναβολής έναρξης του πρωταθλήματος στην προηγούμενη αγωνιστική σεζόν. Επίσης, η μείωση του 18% επί του συμβολαίου που ζητεί η NOVA να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη με στόχο το 8% και τέλος διεκδικώντας να μπουν ρήτρες σε περίπτωση που η NOVA καθυστερήσει την καταβολή των δόσεων.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών έφτασαν την περασμένη εβδομάδα στο χειρότερο σημείο, όταν από τη NOVA διέρρευσε ότι εφόσον οι απαιτήσεις της δεν γίνουν δεκτές, επιθυμεί το «συναινετικό διαζύγιο». Πάντως, τόσο οι ΠΑΕ όσο και το κανάλι θα προσπαθήσουν να γεφυρώσουν το χάσμα και να βρουν λύση τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο πρωτάθλημα που αρχίζει σε έναν μήνα. Οσον αφορά το θέμα της μείωσης ομάδων, από κάποιες «μικρομεσαίες» ΠΑΕ μπαίνει ως προϋπόθεση προκειμένου να ισχύσει αυτή η απόφαση και να περιληφθεί στην προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος, θέμα αναδιανομής των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα προς όφελός τους.

Κατά της μείωσης τάχθηκε με δηλώσεις του ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας, Αλ. Κούγιας: «Είναι αδιανόητο για την ΑΕΛ να μην γίνεται πρωτάθλημα στην Ελλάδα με 16 ομάδες και ο πρωταθλητής να μην είναι πρωταθλητής. Είναι αδιανόητο. Υπήρξε απαίτηση της NOVA να μπαίνουν τα ντέρμπι διάσπαρτα ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον. Ολα στον βωμό των τηλεοπτικών και του κέρδους. Η πρότασή μας είναι να μην υπάρχουν πλέι οφ και πλέι άουτ. Να ανεβαίνουν δύο ομάδες και δύο να πέφτουν αντίστοιχα», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή