Μικρό καλάθι

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προκριματική φάση των ευρωπαϊκών κυπέλλων δεν είχε εκπλήξεις, δυσάρεστες ή ευχάριστες, για τις πέντε ομάδες μας. Η κάθε μία πήρε αυτό που μπορούσε. Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον αρχικό του στόχο να βρεθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και επικεντρώνεται πλέον στην προσπάθεια να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα. Το ίδιο θα επιδιώξουν και ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ. Οσο για τον Πανιώνιο, έδειξε πως έχει μπει πλέον σε καλή τροχιά. Ο αποκλεισμός του από καλύτερη ομάδα κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Για τη συνέχεια πρέπει να κρατήσουν όλοι… μικρά καλάθια. Οι εμφανίσεις και των τεσσάρων ομάδων μας δεν αποτελούν εχέγγυα πως θα βρεθούν στους ομίλους των δύο διοργανώσεων. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στη δυναμικότητα των αντιπάλων τους, αλλά στο κατά πόσον θα είναι οι ίδιες έτοιμες αγωνιστικά.

Ο όποιος ενθουσιασμός προκλήθηκε από την πρόκρισή τους, πρέπει να μετατραπεί σε σκεπτικισμό, αφού οι αντίπαλοι που αντιμετώπισαν ήταν… μαθητευόμενοι στην Ευρώπη και δεν πλήρωσαν τα λάθη τους. Κάτι που πιθανόν να μη συμβεί στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Η Μπιλμπάο για τον Παναθηναϊκό και η Μπριζ για την ΑΕΚ είναι υψηλά εμπόδια και πρέπει να κάνουν την υπέρβαση ώστε να παραμείνουν σε ευρωπαϊκή τροχιά. Αντιθέτως, ένας σοβαρός ΠΑΟΚ δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα με τη σουηδική Εστερσουντ.

Οσο για τον Ολυμπιακό, ένας αποκλεισμός από τη Ριέκα και η συνέχεια στο Γιουρόπα και όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να θεωρηθεί αποτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή