«Θα είμαι εδώ για τα επόμενα 15 χρόνια…»

«Θα είμαι εδώ για τα επόμενα 15 χρόνια…»

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H προσδοκία της Εθνικής ομάδας να παραταχθεί πλήρης στο προσεχές Ευρωμπάσκετ και με την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες υψηλής διάκρισης, διαψεύστηκε παταγωδώς από το «απαγορευτικό» των Μιλγουόκι Μπακς εξαιτίας του ερεθισμένου γονάτου του Ελληνα σταρ, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, από τη Σαγκάη. Εννέα ημέρες πριν από το εναρκτήριο τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ, η Εθνική αντιμετωπίζει με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και ψυχολογική ενότητα, τα νέα δεδομένα και περιμένει τη στήριξη των φιλάθλων στο τουρνουά «Ακρόπολις» που αρχίζει αύριο στο ΟΑΚΑ, ώστε να γυρίσει άμεσα σελίδα, όπως είναι αναγκασμένη να πράξει.

Το δεδομένο «θέλω» του Αντετοκούνμπο για την Εθνική ομάδα δεν ταίριαξε με το «μπορώ» του, καθώς ο ίδιος υποστήριξε ότι οι πόνοι ήταν πολύ δυνατοί στα δοκιμαστικά τεστ που υποβλήθηκε από τη γυμνάστρια των Μπακς, στους οποίους η ΕΟΚ επιτέθηκε ευθέως, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε «οργανωμένο και καλά σκηνοθετημένο σχέδιο», προκειμένου να υποχρεωθεί ο «Greek Freak» να αποχωρήσει από την Εθνική.

Οι Αμερικανοί απάντησαν ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας του Αντετοκούνμπο και ουσιαστικά του ζήτησαν να διακόψει τη συμμετοχή του στην προετοιμασία της ελληνικής ομάδας, γιατί δεν ήθελαν να ρισκάρουν επιδείνωση του ερεθισμού, ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος του ΝΒΑ και εφόσον ο παίκτης υπέγραψε πέρυσι τετραετές συμβόλαιο-μαμούθ ύψους 100 εκατ. δολαρίων. Ομως, η προσμονή όλων των φίλων του μπάσκετ να δουν τον Αντετοκούνμπο με τη φανέλα της Εθνικής σε χρονική φάση συνεχούς αγωνιστικής ανόδου του, όπως έδειξε στην τελευταία περίοδο στο ΝΒΑ, ματαιώθηκε και προκάλεσε απογοήτευση. Οι Ελληνες φίλαθλοι θα μπορούν να τον παρακολουθούν και να τον θαυμάζουν μόνο στα παρκέ του ΝΒΑ και να επικοινωνούν μαζί του μέσω Διαδικτύου.

Ο ίδιος ο Γιάννης που έχει αγαπηθεί από την ελληνική κοινωνία, αλλά η απόφασή του να μην ενισχύσει την Εθνική ομάδα προκάλεσε λυσσαλέα αντίδραση μειονότητας φιλάθλων και μη, επέστρεψε στην Ελλάδα και αποχαιρέτησε τον Κώστα Μίσσα και τους διεθνείς συμπαίκτες του. Η ανανέωση του επόμενου ραντεβού του με την Εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα σε δύο χρόνια, είναι μακρινή, ενώ ουδείς μπορεί να προβλέψει τη μελλοντική στάση των Μπακς, άλλα γεγονότα που ενδεχομένως να μεσολαβήσουν και αν η ελληνική ομάδα θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Μουντομπάσκετ.

«Είναι δύσκολη στιγμή για μένα, αλλά και για την ομάδα. Οι περισσότεροι είναι απογοητευμένοι που δεν θα κατέβω, κι εγώ το ίδιο απογοητευμένος είμαι. Τι να πω; Το πιο σημαντικό όμως είναι η υγεία. Εύχομαι να πάνε καλά τα παιδιά, να μη συγκεντρωθούν όλοι πάνω μου, αλλά πάνω στα παιδιά. Μακάρι να πάνε καλά και εγώ εδώ θα είμαι για τα επόμενα 15 χρόνια, το έχω ξαναδηλώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης, ενώ υπήρξε αμηχανία στον χαιρετισμό του με τον Κώστα Μίσσα, ο οποίος θεωρεί ότι παρά την αγαστή συνεργασία που είχαν σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και την απουσία παραμικρής πίεσης, ο τελικός χειρισμός του παίκτη φανέρωσε έλλειψη εμπιστοσύνης και δόση… ασέβειας προς τον προπονητή της Εθνικής. Στη συνέχεια της προετοιμασίας και μετά τις δύο νίκες (72-68, 88-84) κόντρα στη Μ. Βρετανία, στο Λονδίνο, εντάχθηκαν οι Μπουρούσης, Πρίντεζης και Παπαπέτρου που είχαν προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα.

• Ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ προέκυψε στην προημιτελική φάση Κυπέλλου από την κλήρωση. Στα αλλά τρία ζευγάρια, θα παίξουν ΑΕΚ-Ρέθυμνο, ενώ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα περιμένουν τον αντίπαλό τους από τη Β΄ φάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή