Λάμψη ολυμπιακών μεταλλίων στον Διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου

Λάμψη ολυμπιακών μεταλλίων στον Διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία πλειάδα αστέρων που έχουν χαρίσει στη χώρα μας διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα βρεθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στον Ισθμό της Κορίνθου όπου θα διεξαχθεί ο «Διάπλους της Διώρυγας».

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής θα είναι η Βούλα Κοζομπόλη, η οποία πριν από λίγες ημέρες εκλέχτηκε στην Επιτροπή Αθλητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (FINA), για την τετραετία 2017-2021 και, επίσης, επιλέχτηκε ως εκπρόσωπος των αθλητών υδατοσφαίρισης στην Τεχνική Επιτροπή Υδατοσφαίρισης της FINA (TWPC). H Ολυμπιονίκης έχει ως στόχο να βοηθήσει με τις διεθνείς γνωριμίες της ώστε να αναδειχθεί η περιοχή και ως προορισμός αθλητικού τουρισμού.

«Από τότε που ήμουν μικρό παιδί το υγρό στοιχείο αποτελεί το… δεύτερο σπίτι μου. Αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόταση να είμαι πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής όλων των event που θα πραγματοποιηθούν στη Διώρυγα της Κορίνθου σε βάθος πενταετίας. Με τον κατάλληλο προγραμματισμό θα μπορέσουν να γίνουν στην περιοχή μία σειρά από αθλητικές διοργανώσεις που θα βοηθήσουν στην τουριστική αναβάθμιση της και θα διαφημίσουν τη χώρα μας στο εξωτερικό», δήλωσε στην «Κ» η Βούλα Κοζομπόλη.

Εκτός από τη Βούλα Κοζομπόλη στην Οργανωτική Επιτροπή του «Cross The Euro Canal» θα συμεμτάσχει και ο 8ος Ολυμπιονίκης του 2004, με την ομάδα των 4Χ200, ο Νίκος Ξυλούρης, ενώ το χρυσό μετάλλιο από τον «Διάπλου της Γέφυρας» έχει ως στόχο να προσθέσει στη συλλογή της η κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια ανοικτού νερού, η Κέλλυ Αραούζου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου και, επειδή οι διοργανωτές θέλουν να ελέγξουν όλες τις παραμέτρους ασφαλείας, την ευκαιρία να διασχίσουν τα νερά που ενώνουν τον Κορινθιακό με τον Σαρωνικό Κόλπο θα έχουν μόνο 600 κολυμβητές και κολυμβήτριες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT