Νεϊμάρ και Καβάνι… έδιωξαν τον Αντσελότι από την Μπάγερν

Νεϊμάρ και Καβάνι… έδιωξαν τον Αντσελότι από την Μπάγερν

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βαριά ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν (3-0 στο Παρίσι) προχθές και η απόσταση που χωρίζει την Μπάγερν από την κορυφή της Μπουντεσλίγκα κόστισαν στον Κάρλο Αντσελότι τη θέση του στον πάγκο των Βαυαρών.

Ο Ιταλός τεχνικός θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος –αλλά και ο εύκολος στόχος– για την σχετικά κακή πορεία της Μπάγερν αυτό τον μήνα, αφού μετά την επικράτησή της στο γερμανικό σούπερ καπ δεν έχει πείσει ότι μπορεί να κρατήσει τα σκήπτρα που κατέκτησε πέρυσι με τον κ. Αντσελότι στον πάγκο.

«Θα υπάρξουν συνέπειες» είχε προϊδεάσει τους δημοσιογράφους ο διευθυντής της Μπάγερν Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε μετά τη συντριβή από την παρέα του Νεϊμάρ για το Τσάμπιονς Λιγκ, λίγες μέρες μετά την απώλεια δύο βαθμών εντός έδρας στο 2-2 με τη Βόλφσμπουργκ (αν κι είχε προηγηθεί με 2-0 η Μπάγερν).

Οπως ανακοίνωσε η πρωταθλήτρια Γερμανίας, την ήττα από την ΠΣΖ ακολούθησε χθες «εσωτερική ανάλυση» του αγώνα από τη διοίκηση και υπήρξε συνάντηση με τον Ιταλό προπονητή όπου του κοινοποιήθηκε η απόλυση.

Υπηρεσιακός προπονητής αναλαμβάνει ο Βίλι Σανιόλ, βοηθός του 58χρονου Ιταλού από το καλοκαίρι, και τα σενάρια διαδοχής έχουν ένα κεντρικό πρόσωπο, τον άνθρωπο που νίκησε φέτος στο πρωτάθλημα τον κ. Αντσελότι, δηλαδή τον μόλις 30χρονο προπονητή της Χόφενχαϊμ Τζούλιαν Νάγκελσμαν. Η Μπάγερν θα τον ήθελε άμεσα, αλλά η Χόφενχαϊμ έχει προφανώς αντιρρήσεις.

Η βασική κριτική που ασκείται στον κ. Αντσελότι από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης είναι ότι δεν αξιοποίησε το έργο που άφησε πίσω του φεύγοντας ο Πεπ Γκουαρδιόλα, καθώς οι παίκτες είχαν λάμψει υπό την ηγεσία του μαθαίνοντας κάποια συστήματα και κάποιες θέσεις. Πάντως, όταν πέρυσι η Μπάγερν ήταν ισοπεδωτική σε κάποια ματς, κανείς δεν είχε ενοχληθεί με το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού του κ. Αντσελότι. Σχολιαζόταν επίσης αρνητικά ότι κρατούσε τον διεθνή επιθετικό Τόμας Μίλερ στον πάγκο.

Kατά τα άλλα, ο τεχνικός της Τσέλσι Αντόνιο Κόντε εκδήλωσε δημοσίως την ευγνωμοσύνη του στον παίκτη-χρυσή αλλαγή, τον Μισί Μπατσουαγί που με γκολ στο 94΄ χάρισε στους Αγγλους εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Από τη μεριά του ο προπονητής της Ατλέτικο, Ντιέγο Σιμεόνε, παραδέχθηκε πως η ομάδα του έχει πρόβλημα όταν αντιμετωπίζει άμυνα με τρεις στόπερ, όπως έγινε και στο πρωτάθλημα με τη Χιρόνα.

Στη Μαδρίτη αγωνίζεται και ο Μάρκο Ασένσιο, που συμφώνησε χθες να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ έως το 2023. Χθες επίσης η γαλλική εφημερίδα «Εκίπ» ανέδειξε τον Ασένσιο ως τον καλύτερο νέο παίκτη στον κόσμο, μπροστά από τους Ντέλε Αλι και Κιλιάν Μ’μπαπέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή