Ενταση και σχήμα… κοινής αποδοχής στην ΕΟΕ

Ενταση και σχήμα… κοινής αποδοχής στην ΕΟΕ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω «πολέμου» δηλώσεων και κατηγοριών κατατέθηκαν χθες οι υποψηφιότητες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία βρίσκεται ελάχιστες ώρες πριν από την αυριανή εκλογή της νέας ηγεσίας. Παράγοντες που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση και κάποιοι από αυτούς δεν θα μεταβούν αύριο στο κτίριο της ΕΟΕ για να ψηφίσουν. Ο πρώτος που αναφέρθηκε σε μεθοδεύσεις ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος για να απαντήσει ο –μέχρι πρόσφατα στην ίδια ομάδα– πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τένις, Σπύρος Ζαννιάς: «Εμπειρα στελέχη της ΕΟΕ και των Ολυμπιακών Ομοσπονδιών διαχωρίζουν τη θέση τους από την ενωτική διαδικασία. Η στάση τους δεν έχει εξήγηση παρά μόνο μεταφυσικά. Ή δίνουν τροφή στη δικαίωση αυτών που δεν αντιλαμβάνονται ότι “ο Αθλητισμός δεν είναι επιδόρπιο αλλά βασική τροφή”». Στη συνέχεια, κύκλοι της ΕΟΚ ανέφεραν ότι «η ανήθικη συναλλαγή απέκτησε ονοματεπώνυμο». Στις αρχαιρεσίες δεν θα πάρει μέρος, όπως δήλωσε στην «Κ», και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κολύμβησης Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Η κατάθεση υποψηφιοτήτων, πέρα από το κλίμα έντασης, ανέδειξε τη συμφωνία των κ. Κούβελου και Καπράλου για ανακωχή. Ετσι, εκτός απροόπτου, αύριο μετά τη συγκρότηση της ολομέλειας σε σώμα και τις εκλογές, η νέα ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα είναι: Πρόεδρος: Σπύρος Καπράλος, Α΄ αντιπρόεδρος: Στέλιος Αγγελούδης, Β΄ αντιπρόεδρος: Ξενοφών Αθανασίου, Γενικός γραμματέας: Μανώλης Κολυμπάδης, Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος, Εκτελεστική Επιτροπή: Αριστοτέλης Αδαμόπουλος, Πολυξένη Αργειτάκη, Γιάννης Καρράς, Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας: Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος: Μανώλης Κατσιαδάκης, Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας: Σπύρος Ζαννιάς, Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Αθανάσιος Βασιλειάδης.

Ολα δείχνουν ότι αύριο το Ολυμπιακό Κίνημα της χώρας θα βγει από το τέλμα των τελευταίων μηνών, που πρωταγωνιστούσαν το παρασκήνιο και οι δικαστικές αίθουσες και όχι τα προβλήματα του αθλητισμού μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή