Απόψε το ντέρμπι των προκριματικών του Μουντιάλ

Απόψε το ντέρμπι των προκριματικών του Μουντιάλ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σουηδία και Ιταλία διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους στη Στοκχόλμη, στο τρίτο κατά σειρά ζευγάρι των μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ της Ρωσίας, στη μονομαχία με τα ομολογουμένως μεγαλύτερα ονόματα των αντιπάλων σε σχέση με τα άλλα μπαράζ.

Στην έδρα της ΑΪΚ στη Σόλνα, στα περίχωρα της σουηδικής πρωτεύουσας, ο Μάρκους Μπεργκ και η παρέα του φιλοδοξούν να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να αφήσουν τους Ιταλούς για πρώτη φορά εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1958. Ο Μπεργκ έχει σκοράρει οκτώ τέρματα σε εννιά αγώνες των προκριματικών και θεωρείται ο ντε φάκτο διάδοχος του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη γραμμή κρούσης των Σουηδών.

Στη Σκουάντρα Ατζούρα αντιθέτως η επιθετική γραμμή προκαλεί πονοκεφάλους στην ομάδα, καθώς ο Σιμόνε Ζάζα αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση με πρόβλημα στο αριστερό γόνατο και παρότι ταξίδεψε κανονικά στη Στοκχόλμη, είναι αμφίβολος για την αποψινή αναμέτρηση. Καθίσταται έτσι ο τρίτος επιθετικός των Ιταλών με ερωτήματα σχετικά με την ετοιμότητά του, μετά τους Αντρέα Μπελότι και Τσίρο Ιμόμπιλε.

«Στα δύο αυτά παιχνίδια δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη», είπε ο 34χρονος πια Ντανιέλε ντε Ρόσι, προσθέτοντας ότι «αν αποκλειστούμε θα είναι κηλίδα στην καριέρα μου». «Δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τους Ιταλούς», τονίζει ο Ιταλός προπονητής Τζαν Πέρο Βεντούρα. Αντιθέτως οι Σουηδοί αισθάνονται σαφώς λιγότερη πίεση: «Είμαστε νικητές και μόνο που έχουμε φτάσει εδώ», δήλωσε ο Σουηδός εκλέκτορας Γιάνε Αντερσον.

Ενα από τα μεγαλύτερα ματς της ιστορίας της παίζει απόψε η Ονδούρα (όχι πάντως τόσο σημαντικό όσο εκείνο που προκάλεσε πόλεμο με το γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ το 1969) υποδεχόμενη στην πόλη Σαν Πέδρο Σούλα την Αυστραλία στον πρώτο αγώνα των διηπειρωτικών μπαράζ για μια θέση στα τελικά της Ρωσίας. Με τον βετεράνο Κάρλο Κόστλι (πρώην επιθετικό της Βέροιας και του Αρη) στη σύνθεσή της, η Ονδούρα φιλοδοξεί να επιστρέψει σε τελικά Μουντιάλ για πρώτη φορά από το 1982.

Η αντίπαλός της, Αυστραλία, είναι το φαβορί του ζευγαριού, αλλά έχει τραυματία τον σκόρερ της Τιμ Κέιχιλ. Τυχόν αποκλεισμός από την ομάδα της Κεντρικής Αμερικής θα σημάνει σίγουρα το τέλος της θητείας του Ελληνοαυστραλού Αγγελου Ποστέκογλου στον πάγκο των «Σοκερούζ». Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη στο Σίδνεϊ.

Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου ώρα Ελλάδος, η Νέα Ζηλανδία υποδέχεται το Περού στο Ουέλινγκτον, σε ένα ματς ανοικτό σε κάθε πρόβλεψη. Η απουσία του Πάολο Γκερέρο από τη σύνθεση των Ινκας λόγω τιμωρίας για ντόπινγκ αποδυναμώνει σημαντικά τους Νοτιοαμερικανούς, ενώ στη βασική ενδεκάδα των Νεοζηλανδών αναμένεται να βρίσκεται ο Θέμης Τζιμόπουλος του ΠΑΣ Γιάννινα.

«Είναι 50-50 το ζευγάρι. Ποτέ δεν ξέρεις μέχρι να αρχίσει το ματς, αλλά όλοι είμαστε έτοιμοι και έχουμε την καλύτερη δυνατή σύνθεση», λέει ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Κώστας Μπαρμπαρούσης, που μάλλον θα βρίσκεται μεταξύ των αναπληρωματικών της Νέας Ζηλανδίας.

Τέλος, στην αφρικανική ζώνη, η Σενεγάλη θέλει μία νίκη σήμερα στον εκτός έδρας αγώνα με τη Νότια Αφρική για να γίνει η τρίτη ομάδα της ηπείρου που θα πάρει το εισιτήριο για τα τελικά. Παίζουν ακόμη η Αλγερία με την ήδη προκριθείσα Νιγηρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή