Ποδόσφαιρο: Συντριβή… ευκαιρίας

Ποδόσφαιρο: Συντριβή… ευκαιρίας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποια στιγμή θα έσπαγε το… μπετόν. Είναι ένας από τους άγραφους νόμους του ποδοσφαίρου, πως η «καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Ομως, εδώ και χρόνια, η εθνική μας ομάδα έχει ξεχάσει το τι σημαίνει να κρατώ την μπάλα, να δημιουργώ παιχνίδι.

Μηδέν πίσω και ό,τι βγει μπροστά. Μια στημένη μπάλα και μπορεί να έρθει το γκολ. Αυτό ήταν το σύστημά μας. Ετσι έγινε και στην Κροατία. Με τη μόνη διαφορά, πως πλέον αυτή η ομάδα δεν διαθέτει τους παίκτες που θα μπορούσαν να κρατήσουν το ελπιδοφόρο, για τη ρεβάνς, 2-1. Ευτυχώς που οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στο 4-1 και σταμάτησαν.

Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να μας γεμίσει απογοήτευση. Θα είναι το ίδιο καταστροφικό, όταν πανηγυρίζαμε τις νίκες με… μισό γκολ και πίστευαν αρκετοί πως έχουμε ομαδάρα και αποθέωναν παίκτες και προπονητές.

Επειτα από το αυριανό παιχνίδι είναι απαραίτητο η ΕΠΟ, αφού έχει τελειώσει πλέον με τα εκλογικά, και η τεχνική ηγεσία να σηκώσουν τα μανίκια και να κοιτάξουν προς το μέλλον. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για μια ριζική ανανέωση. Ας δουν πέρα από το κατεστημένο. Αρκετοί από αυτούς που αγωνίστηκαν την Πέμπτη ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Υπάρχουν νέα παιδιά που διψούν να προσφέρουν και να διακριθούν.

Οσο για τον προπονητή; Θεωρώ πως θα ήταν λάθος η αντικατάστασή του. Απλά θα πρέπει και αυτός να αλλάξει αγωνιστική νοοτροπία. Ουδείς θα τον κατηγορήσει, αν αρχίσει η Εθνική να παίζει μπάλα, αλλά να μην μπορέσει να προκριθεί στο Euro 2020. Τώρα είναι η ευκαιρία, να αφήσουμε το δένδρο και να δούμε το δάσος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή