Εθνική: Με Σκίμπε χωρίς «Καραϊσκάκης»

Εθνική: Με Σκίμπε χωρίς «Καραϊσκάκης»

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την παραμονή του Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο της εθνικής ομάδας, αλλά και την πρόθεση της ομοσπονδίας να παύσει να αποτελεί το «Καραϊσκάκης» τη μόνιμη έδρα της ομάδας. Τόνισε ότι μπήκε «τέλος στο πανηγύρι με τις οφειλές των διαιτητών» και πως σε βάθος χρόνου θα μπει «νέο αίμα» στους πίνακες διαιτησίας.

Ο Γραμμένος εμφανίστηκε σύμφωνος με την ενεργοποίηση του μέτρου των επιπρόσθετων διαιτητών στη Σούπερ Λίγκα και, χωρίς να επεκταθεί, μίλησε για την κατάσταση που βρήκε στην ΕΠΟ, τονίζοντας ότι βρήκε πράγματα που τον εξέπληξαν και τον εξόργισαν.

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε ότι η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να δοθεί ένα συμβολικό ποσό σε ίδρυμα που θα επιλέξει η ομοσπονδία εις μνήμην των θυμάτων στη Δυτική Αττική, ενώ μέρος των εσόδων από τον πρώτο αγώνα της Εθνικής θα πάνε σε φορέα που θα είναι υπεύθυνος για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε:

• Για τη διαιτησία: «Το γεγονός ότι υπάρχει ξένος αρχιδιαιτητής έχει να κάνει με παρέμβαση της FIFA, η οποία διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα μεγάλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είτε το θέλουμε είτε όχι, το ζητούμενο είναι αν θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Είμαστε σήμερα ευχαριστημένοι με όσα συμβαίνουν στην ελληνική διαιτησία; Είμαστε σε θέση να πούμε ότι έχουμε πάρει τον σωστό δρόμο, παρά τα λάθη τα οποία γίνονται; Συγκριτικά με το παρελθόν είναι καλύτερη η εικόνα; Η υποκειμενική κρίση μου είναι ότι τα πράγματα είναι καλύτερα, το πρωτάθλημα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό. Σήμερα προωθούνται διαιτητές και παίζουν όπως αξιολογούνται. Πρέπει να έρθει νέο αίμα με όρους ισότητας, ισονομίας και αξιοκρατίας. Η εκτίμησή μου είναι ότι φέτος η διαιτησία είναι καλύτερη».

• Για τις οφειλές στους διαιτητές: «Τελείωσε αυτό το ζήτημα. Θα καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα. Θα βάλει πλάτη η ΕΠΟ και θα μπούμε σε μια άλλη λογική αποπληρωμής. Τέλος το πανηγύρι με τις οφειλές των διαιτητών. Θα πληρώνονται και σε όποιον αρέσει».

• Για τον Σκίμπε: «Οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση κατόπιν ώριμης σκέψης, διότι θεωρούμε ότι ο Σκίμπε, παρά το γεγονός ότι δεν επετεύχθη η πρόκριση στο Μουντιάλ, δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τη θετική συνεισφορά του. Η κατάσταση πριν από δύο χρόνια δεν θύμιζε σε τίποτα ομάδα. Ηταν ένα σκορποχώρι. Φαντάζομαι ότι αυτό είναι κοινή παραδοχή. Η εθνική ομάδα έγινε οικογένεια και υπάρχει αρμονία στις σχέσεις προπονητή και παικτών. Λάβαμε υπόψη και την εισήγηση της τεχνικής επιτροπής, του κ. Βρύζα και των παικτών. Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον κ. Σκίμπε ενόψει και του Euro. Για το θέμα της μη επιλογής Ελληνα προπονητή για την εθνική ομάδα, ας συμφωνήσουμε ότι το διακύβευμα της πρόκρισης στο επόμενο Euro είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εκτιμήσαμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ένα ρίσκο επιλέγοντας άλλον προπονητή, Ελληνα ή ξένο. Μακροπρόθεσμα, μπορούμε να συζητήσουμε για το ελληνικό στοιχείο».

• Για την έδρα της Εθνικής: «Μπορεί να είναι ένα από τα δύο γήπεδα (σ.σ. ΟΑΚΑ ή Καυτανζόγλειο) ή το “Κλεάνθης Βικελίδης”. Δεν ξέρω ποιο γήπεδο μπορεί να πληροί τα κριτήρια. Θα παίξουμε και στο λεκανοπέδιο και το ΟΑΚΑ πληροί τις προδιαγραφές. Θα δοκιμάσουμε και, αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, θα κριθούμε γι’ αυτό».

• Για την κατάσταση που βρήκε αναλαμβάνοντας την ΕΠΟ: «Δεν θέλω να αναφέρομαι στο παρελθόν, αλλά βρήκαμε πολλά. Πράγματα που μας εξέπληξαν και μας εξόργισαν. Από κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών μέχρι ένα σωρό άλλα. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας και η ομοσπονδία δεν λειτουργούσε από τους αιρετούς, αλλά από τρεις τέσσερις ανθρώπους».

Χθες το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA Xέμπερτ Χούμπελ έδωσαν το «παρών» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε διεθνή ημερίδα με θέμα «Η πρόληψη του προκαθορισμού των αποτελεσμάτων αγώνων», όπου ήταν ομιλητές. Στον χώρο του αμφιθεάτρου εμφανίστηκαν περίπου 15 οπαδοί του Ηρακλή που τους επιτέθηκαν φραστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή