Ιστιοπλόους από όλον τον κόσμο θα υποδεχτεί η Πάτρα

Ιστιοπλόους από όλον τον κόσμο θα υποδεχτεί η Πάτρα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παράθυρο» στη θάλασσα θα προσπαθήσει να ανοίξει η Πάτρα μέσα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας «European Youth Championships & Trophy 2018», τα οποία θα πραγματοποιηθούν από τις 7 έως τις 14 Απριλίου του 2018.

Η πόλη του Πατραϊκού κόλπου έχει, όπως λένε και οι ντόπιοι, «στραμμένη προς τη θάλασσα» και με αυτή τη διοργάνωση θέλουν να αναδείξουν τις δυνατότητες του θαλάσσιου στίβου της περιοχής. Οι αγώνες θα είναι όπεν και αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 400 ιστιοπλόοι από 40 χώρες, στις ηλικιακές κατηγορίες των εφήβων – νεανίδων και παίδων – κορασίδων.

«Ο Όμιλός μας διεκδίκησε και ανέλαβε τους αγώνες. Πρόκειται για μεγάλη διοργάνωση εθνικής εμβέλειας, η οποία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, την ελληνική κλάση Laser και όλους του φορείς  όπως την περιφέρεια Δ.Ε που είναι συνδιοργανωτής και τον Δήμο Πατρέων που ανέδειξε τον χώρο διεξαγωγής και συνδράμει με το προσωπικό του. Ευελπιστούμε ότι αυτή η διοργάνωση θα αναδείξει τις δυνατότητες της Ελλάδας και του Πατραϊκού κόλπου για τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων ιστιοπλοΐας», δήλωσε ο Σπύρος Κρότσης, Πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου «ΙΑΣΩΝ».

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα είναι «όπεν». Έχουν δηλώσει συμμετοχή και ιστιοπλόοι από την Αμερική, το Ισραήλ, το Κατάρ, το Χονγκ Κονγκ κ.α. Αντίστοιχη διοργάνωση έχει να διεξαχθεί στην Ελλάδα περισσότερα από 30 χρόνια, ενώ είναι η πρώτη φορά που θα γίνει σε επαρχιακή πόλη.

Οι αθλητές θα είναι ηλικίας 12 – 17 ετών και, έτσι, στον θαλάσσιο στίβο της περιοχής θα βρεθούν οι Ολυμπιονίκες του μέλλοντος. Μέχρι τώρα έχουν κάνει αίτηση συμμετοχής 400 αθλητές και αθλήτριες. Στις αρχές Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε το  test event και, σύμφωνα με τα στελέχη της διεθνούς ομοσπονδίας, το επίπεδο του ήταν πολύ καλό. Αυτό, όμως, που εντυπωσίασε τους ανθρώπους της κλάσης ήταν οι δυνατότητες του στίβου, τον οποίον χαρακτήρισαν “ενδιαφέρον και προκλητικό για μεγάλους αγώνες”. Στη δοκιμαστική διοργάνωση πήραν μέρος 56 νεαροί αθλητές και αθλήτριές μας από την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή