ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην Πιονγκτσάνγκ για την… υπέρβαση

stin-piongktsangk-gia-tin-ypervasi-2231609

Στο αεροπλάνο για την Πιονγκτσάνγκ επιβιβάστηκαν σήμερα το μεσημέρι οι αθλητές και οι αθλήτριες της ελληνικής αποστολής που θα πάρουν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (9-25 Φεβρουαρίου). Πρόκειται για τους Σοφία Ράλλη, Απόστολο Αγγέλη, Γιάννη Ιωάννου και Μαρία Ντάνου. Στόχος των πρωταθλητών μας είναι να υπερβούν τα ατομικά τους ρεκόρ και να κάνουν μία καλή παρουσία σε αθλήματα που δεν είναι τόσο διαδεδομένα στη χώρα μας.

«Είναι η τρίτη φορά για μένα που θα συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό και πιστεύω ότι η εμπειρία που έχω θα με βοηθήσει να πετύχω το καλύτερο», δήλωσε η Σοφία Ράλλη και ο Απόστολος Αγγέλης, τόνισε: «Για κάθε αθλητή αποτελεί μεγάλη τιμή η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πόσο μάλλον για μένα που θα συμμετάσχω για δεύτερη φορά. Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε και θέλω να είμαι υγιής ώστε να μπορώ να παρουσιαστώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τη μέρα του αγώνα και να πλασαριστώ σε μία θέση που θα είναι αντάξια των προσδοκιών των δικών μου αλλά και της χώρας μου».

Ένα καλύτερο αποτέλεσμα είναι ο στόχος και της Μαρίας Ντάνου: «Οι προσδοκίες μου από τους Ολυμπιακούς είναι να φέρω ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το Βανκούβερ, όπου έκανα την πρώτη μου συμμετοχή. Είμαι πιο ώριμη και πιο έμπειρη, κάτι που φάνηκε και στα αποτελέσματα που είχα για την πρόκριση και θέλω να δώσω το 110% για να φέρω στην Ελλάδα το καλύτερο αποτέλεσμα που έχουμε φέρει ως χώρα στο σκι αντοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Αντωνίου: «Είμαι σε πολύ κατάσταση και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Ευελπιστώ ότι θα φέρω ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να συνεχίσω την καριέρα μου και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε υψηλό επίπεδο».

Η Ελληνική Αποστολή, λίγη ώρα πριν βρεθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», επισκέφτηκε τα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου τους αποχαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης. «H Ομοσπονδία, αλλά και η ΕΟΕ αυτό που ζητούν ουσιαστικά από τους αθλητές είναι το 100% της προσπάθειάς τους αλλά και το κάτι παραπάνω. Αν έρθει και το κάτι παραπάνω, λοιπόν, η αποστολή θα είναι επιτυχημένη», δήλωσε ο Μανώλης Κολυμπάδης και ευχήθηκε στους αθλητές να είναι γεροί και χωρίς τραυματισμούς.

Στην Πιονγκτσάνγκ θα ταξιδέψουν και οι προπονητές Στέργιος Πάππος και Τιμολέων Τσουρέκας, ενώ Αρχηγός Αποστολής είναι το μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ Βασίλης Κατσώρας. Στη Ν. Κορέα θα βρεθεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων Δημοσθένης Γυρούσης.