ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι Χειμερινοί της ειρήνης, του πολιτισμού και της τεχνολογίας

oi-cheimerinoi-tis-eirinis-toy-politismoy-kai-tis-technologias-2232556

Με μία φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης άνοιξε και επίσημα η «αυλαία» των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η ελληνική αποστολή, με τη γαλανόλευκη στα χέρια της Σοφίας Ράλλη, ήταν η πρώτη που μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ν. Κορέας και ακολούθησαν εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες που από σήμερα μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου θα προσπαθήσουν να πετύχουν τα δικά τους προσωπικά ρεκόρ στις πίστες και τα στάδια της διοργανώτριας χώρας.

oi-cheimerinoi-tis-eirinis-toy-politismoy-kai-tis-technologias0

Κορυφαία στιγμή της παρέλασης ήταν η κοινή είσοδος στο πεντάγωνο στάδιο των ομάδων της Ν. Κορέας.

Η Τελετή Έναρξης ένωσε στοιχεία από τη μυθολογία της διοργανώτριας, το παρόν, “αντίκρισε” το μέλλον και είχε ως θέμα «Ειρήνη και ρυθμός». Ο ηθοποιός και παραγωγός Σονγκ Σέουνγκ επιμελήθηκε ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές πέντε παιδιά που, αφού «συναντήθηκαν» με το παρελθόν της χώρας τους, έχτισαν συμβολικά το μέλλον της.

Συμμετείχαν εκατοντάδες ηθοποιοί, χορευτές και εθελοντές. Τα παραδοσιακά τραγούδια συνδυάστηκαν με την τεχνολογία, την πληροφορική και την επικοινωνία, μέσα από ένα υπερθέαμα φωτός.

Με 1200 drones (αριθμός ρεκόρ Γκίνες) που συμβόλιζαν περιστέρια, οι διοργανωτές σχημάτισαν έναν άνθρωπο την ώρα που ο χώρος τους σταδίου είχε μεταμορφωθεί σε μία μαγευτική πίστα με δεκάδες σκιέρ.

Τα drones σχεδίασαν τους Ολυμπιακούς Κύκλους και μέσα από ένα υπερθέαμα χρωμάτων, μουσικής και  τεχνολογίας έφτασε η ώρα για την Αφή του Βωμού.

Τελευταία λαμπαδηδρόμος ήταν η χρυσή Ολυμπιονίκης στο καλλιτεχνικό πατινάζ (2010, Βανκούβερ) Κιμ Γιούνα.

Στη συνέχεια, τα πυροτεχνήματα, για τα οποία εργάστηκαν 750 ειδικοί πυροτεχνουργοί, μεταμόρφωσαν τη νύχτα σε ημέρα και χάρισαν σε όσους βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Πιονγκτσάνκ, αλλά και στα εκατομμύρια τηλεθεατές, ένα φαντασμαγορικό θέαμα που κατατάσσει την Τελετή Έναρξης των 23 Χειμερινών Ολυμπιακών, ίσως, στην πρώτη θέση των εντυπωσιακότερων τελετών του θεσμού.    

oi-cheimerinoi-tis-eirinis-toy-politismoy-kai-tis-technologias2

oi-cheimerinoi-tis-eirinis-toy-politismoy-kai-tis-technologias4

oi-cheimerinoi-tis-eirinis-toy-politismoy-kai-tis-technologias6

oi-cheimerinoi-tis-eirinis-toy-politismoy-kai-tis-technologias8