Aντίστροφη μέτρηση για το ευρωπαϊκό στίβου

Aντίστροφη μέτρηση για το ευρωπαϊκό στίβου

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περίοδος του ανοικτού στίβου έχει, ήδη, αρχίσει και οι περισσότεροι από τους Ελληνες αθλητές ετοιμάζονται για τις διοργανώσεις της χρονιάς. Μεγάλος στόχος όλων είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο, στο Βερολίνο. Σήμερα, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος διεξάγονται διασυλλογικά πρωταθλήματα και πολλοί από τους πρωταθλητές μας θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Μακριά από την αγωνιστική δράση θα μείνει και αυτόν τον μήνα το ανδρικό επί κοντώ. Τόσο, ο Κώστας Φιλιππίδης όσο και ο Εμμανουήλ Καραλής προσπαθούν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του κλειστού έχει μείνει εκτός εξαιτίας ενός κατάγματος στο μετατάρσιο και αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Ρώμης (31 Μαΐου). Ο «Βενιαμίν» του αγωνίσματος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στην περιοχή της ηβικής σύμφυσης και περιμένει τα αποτελέσματα της μαγνητικής για να πάρει το πράσινο φως. Εφόσον όλα πάνε καλά, θα αρχίσει τις προπονήσεις στο τέλος του Ιουνίου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι και πάλι έτοιμη για… υψηλές πτήσεις. Τα πρώτα αγωνιστικά άλματα αναμένεται να τα κάνει στο Ντάιαμοντ Λιγκ, στην Ντόχα (4/5).

Πρόγραμμα αποκατάστασης ακολουθεί και ο Γιάννης Κυριαζής. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον προσαγωγό και, επειδή υπάρχει ενδεχόμενο υποτροπής, αποφάσισε να μείνει μακριά από τους στίβους. Ο 22χρονος θα έρθει στις 15 Ιουνίου στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να βρεθεί στο Βερολίνο, ανάμεσα στους κορυφαίους του αγωνίσματός του.

Σήμερα και αύριο, σε διάφορες περιοχές της χώρας διεξάγονται διασυλλογικά πρωταθλήματα όπου θα πάρουν μέρος αρκετοί πρωταθλητές μας για να βρεθούν σε… αγωνιστικούς ρυθμούς και να βοηθήσουν τα σωματεία τους. Ο Κώστας Μπανιώτης αγωνίζεται στη Δράμα. Ο πρωταθλητής του ύψους είναι ικανοποιημένος από την προετοιμασία του και θέλει να επιστρέψει στα μεγάλα άλματα που μας είχε συνηθίσει.

Στα θετικά αυτής της περιόδου είναι η επιστροφή του Αντώνη Μάστορα. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης του 2015 στο ύψος έμεινε εκτός αγωνιστικών χώρων για, περίπου, τρία χρόνια. Σήμερα, με τα χρώματα του Ηρακλή, θα αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη και θα μετρήσει τις δυνάμεις του. Ο άλτης έχει ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς και θεωρεί αυτή η χρονιά μεταβατική.

Στον Αγιο Κοσμά, αύριο, η Βούλα Παπαχρήστου θα πάρει μέρος στο μήκος. Βασικοί της στόχοι είναι να κάνει μια δυνατή προπόνηση και να βοηθήσει τον σύλλογό της, την ΑΕΚ, στη συγκομιδή βαθμών. Η πρωταθλήτρια είναι ευχαριστημένη από την προετοιμασία της και θέλει να συνεχίσει το σερί της παρουσίας σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων, αλλά και να προσθέσει στη συλλογή της ακόμη ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή