Χρυσό μετάλλιο η Αννα Κορακάκη

Χρυσό μετάλλιο η Αννα Κορακάκη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… δαιμονισμένη φόρμα βρίσκεται η Άννα Κορακάκη. Μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο σπορ πιστόλι 25 μ., ήρθε η σειρά και του αεροβόλου 10 μ. Από τους προκριματικούς έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και αφού συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στις αντιπάλους τους και, σαν από κεκτημένη ταχύτητα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο των ΗΠΑ.  

Στον τελικό με 243,7 πήρε την πρωτιά και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου αφήνοντας στη δεύτερη θέση την κατά 10 χρόνια μεγαλύτερη της πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης, τη Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία (240,1) και στην τρίτη την Κλέισουμπαν από την Ταϊλάνδη (219,1), ενώ εκτός μεταλλίων έμειναν αθλήτριες κατά πολύ εμπειρότερες από το «χρυσό» μας κορίτσι. Αύριο, η Άννα και ο αδελφός της θα αγωνιστούν στο μικτό του αεροβόλου 10 μ., κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνα.

«Τα τελευταία δείγματα μας έδειχναν ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, όμως, δε περιμέναμε ότι θα έκανε παγκόσμιο ρεκόρ. Πρόκειται για πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Αυτό που έχει πετύχει μέχρι τώρα σε αυτή τη διοργάνωση είναι ότι καλύτερο για τη συνέχεια. Συνεχίζουμε γιατί αύριο έχουμε και άλλο αγώνα», δήλωσε στην «Κ» ο πατέρας και προπονητής της αθλήτριας, Τάσος Κορακάκης.   

Αξίζει να θυμίσουμε ότι στους προκριματικούς έριξε 587/600, επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Νωρίτερα, στη 40αδα είχε “σπάσει” ακόμα ένα στοιχειωμένο Παγκόσμιο ρεκόρ με 394/400 (393 το προηγούμενο από τη Σμίρνοβα), αλλά, αυτό που μετράει, είναι της 60άδας (99 98 98 99 96 97).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή