Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στην Ελλάδα

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στην Ελλάδα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την πόλη Λα Μπολ της Γαλλίας θα «ταξιδέψουν» στην Ελλάδα οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού. Στο πανέμορφο θέρετρο του Ατλαντικού διεξάγεται αυτές τις ημέρες η δεύτερη παγκόσμια διοργάνωση και εκεί θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Αθήνας ως διοργανώτριας πόλης για τη φιλοξενία των, κατά σειρά, τρίτων Παγκόσμιων Αγώνων. Στους αγώνες στη Λα Μπολ, τη χώρα μας εκπροσωπεί η ομάδα ποδοσφαίρου της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου).

Τα 3rd World Company Sport Games θα διεξαχθούν στη χώρα μας από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου του 2020. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού (World Federation for Company Sport – WFCS) πριν από, περίπου, ένα χρόνο εμπιστεύτηκε στον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (Hellenic Organization for Company Sport & Health – HOCSH) τη διοργάνωση και στη γαλλική πόλη θα γίνει η παράδοση της σημαίας των αγώνων από τους αξιωματούχους της πόλης.

Στους «2ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» παίρνουν μέρος περισσότεροι από 5.000 αθλούμενοι, οι οποίοι συνοδεύονται από εκατοντάδες φίλους, προπονητές κλπ.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στην Ελλάδα-1

Η διοργάνωση της Αθήνας αποτελεί «μαγνήτη» για τους αθλούμενους του εργασιακού αθλητισμού και τον Ιούνιο του 2020 στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα έρθουν περισσότεροι από 7.000 αθλούμενοι και συνοδοί, κάτι που θα ενισχύσει την οικονομία της πόλης και θα συμβάλει στην προβολή της. Θα διεξαχθούν αγώνες σε 25 αθλήματα, μεταξύ των οποίων: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, beach volley, μπόουλινγκ, μπριτζ, το χάντμπολ, τένις, πινγκ πονγκ, κολύμβηση κ.α.

Ο HOCSH είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που έχει ως σκοπό την προαγωγή της υγείας και ευεξίας μέσα από αθλητικές, ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές δράσεις στο πλαίσιο του εργασιακού περιβάλλοντος.

Αποτελεί αναγνωρισμένο και ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού (European Federation for Company Sport – EFCS) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού και λειτουργεί, υπό την αιγίδα τους, κατ’ αποκλειστικότητα για την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή