Επί κοντώ και ρεκόρ στο Σύνταγμα

Επί κοντώ και ρεκόρ στο Σύνταγμα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία γιορτή για τις «κυρίες» των αιθέρων στήθηκε σήμερα το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος. Και αυτές έκαναν ότι μπορούσαν για να μην απογοητεύσουν τους εκατοντάδες φίλου του αθλητισμού, κάθε ηλικίας, που βρέθηκε στην ιστορική πλατεία της Αθήνας για να παρακολουθήσει τη διοργάνωση «Athens Street Pole Vault». Πρωταγωνίστρια ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία, όπως είχε… απειλήσει, πέτυχε ρεκόρ αγώνων και έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Αυγούστου. 

Μία Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτριες κόσμου και Ευρώπης, μουσική και ένα κοινό γεμάτο ενθουσιασμό μετέτρεψαν την Πλατεία σε ένα μεγάλο αθλητικό πάρτι. Οι αθλήτριες παίρνοντας ώθηση από το χειροκρότημα του κόσμου άρχισαν το… φλερτ με τον αττικό ουρανό. 

Η Κατερίνα Στεφανίδη άρχισε με ένα εντυπωσιακό άλμα στα 4,56, ύψος που το πέρασαν με την πρώτη προσπάθεια και οι Νικόλ Κυριακοπούλου, Χόλι Μπράντσοου και Γιαρισλέι Σίλβα. Ο πήχης ανέβηκε στα 4,66 και η Κατερίνα Στεφανίδη έγινε η πρώτη που «πέταξε» σε αυτό το ύψος, πετυχαίνοντας και ρεκόρ αγώνων. Πάνω από αυτό το ύψος πέρασαν με την τρίτη προσπάθεια και οι Νικόλ Κυριακοπούλου, Χόλι Μπράντσοου και Σίλβα Γιαρισλέι.

Η «Μεγάλη Αικατερίνη» των αιθέρων «οικειοποιήθηκε» και τα 4,73, επίδοση που είναι η κορυφαία στην Ευρώπη. Αυτό το ύψος υπερέβη με τη δεύτερη και η Σίλβα από την Κούβα. Ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4,80 και η «χρυσή» Ολυμπιονίκης έδειξε ότι οι κακές… πτήσεις ανήκουν στο παρελθόν και ήταν η μόνη που βρέθηκε πάνω και από αυτό ύψος. Στη συνέχεια, δοκίμασε στα 4,92 με στόχο να καταρρίψει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή