«Χρυσό» η Πρεβολαράκη, προκρίσεις ο στίβος

«Χρυσό» η Πρεβολαράκη, προκρίσεις ο στίβος

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα χρυσό και με πολλές προκρίσεις σε τελικούς ολοκληρώθηκε η χθεσινή ημέρα για τα ελληνικά χρώματα στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα. Η Μαρία Πρεβολαράκη πρώτευσε στα 53 κ. στην πάλη και οι αθλήτριες του στίβου έδωσαν δυναμικό «παρών».

«Αυτή η διάκριση αποτελεί για εμένα μία καλή ένδειξη ότι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Οκτωβρίου, στη Βουδαπέστη. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Το καλοκαίρι περιλαμβάνει δυνατή προπόνηση», δήλωσε στην «Κ» η Μαρία Πρεβολαράκη. Το χρυσό μετάλλιο της Ταραγόνα είναι το δεύτερο από Μεσογειακούς Αγώνες για την πρωταθλήτριά μας. Στην Ισπανία, η εμφάνισή της ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς σε όλους τους αγώνες της δεν παραχώρησε, συνολικά, περισσότερα από δύο σημεία στις αντιπάλους της.

Κατά τη χθεσινή ημέρα έκανε… πρεμιέρα ο στίβος. Στα 100 μ., η Ραφαέλα Σπανουδάκη έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και με 11.56 προκρίθηκε στον τελικό. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Γιάννης Νυφαντόπουλος με 10.64 πήρε και αυτός το «εισιτήριο», σε αντίθεση με τον Μάκη Στεργιούλη (10.89) που έμεινε εκτός, όπως και ο Κώστας Νάκος στα 400 μ. εμπ. (51.65). Ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες της Μεσογείου των 100 μ. εμπ. θα βρεθεί η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Προκρίθηκε ως πρώτη στη σειρά της και με τον 3ο καλύτερο χρόνο (13.41). Στα 800 μ. γυναικών, η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου πέτυχε προσωπικό ρεκόρ (2.04.99) και πέρασε στον τελικό. Ο Τάσος Λατιφλάρι ήρθε 9ος στη σφαιροβολία (18,84), στο μήκος η Χάιδω Αλεξούλη 8η (6,39μ.), στα 5.000 μ. οι Μ. Γκούρλιας (7ος) και Γ. Τάσσης (14ος) πέτυχαν προσωπικά ρεκόρ με 13.59.59 και 14.38.33, αντίστοιχα, και στα 3.000 μ. στιπλ, ο Νίκος Γκότσης πλασαρίστηκε 13ος (9.14.90).

• Με το αριστερό ξεκίνησε και η ανδρική και η γυναικεία ομάδα πόλο στους Μεσογειακούς Αγώνες. Οι γυναίκες ηττήθηκαν από την Ισπανία με 8-9 και οι άνδρες από την Ιταλία, στα πέναλτι, με 10-11 (6-6 κανονική διάρκεια).

• Μία κακοτεχνία δημιούργησε προβλήματα στους αγώνες μπάσκετ 3Χ3, καθώς «φούσκωσε» το παρκέ, οι αναμετρήσεις σταμάτησαν και σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή