Νέα πρόκληση στο Ντάιαμοντ Λιγκ

Νέα πρόκληση στο Ντάιαμοντ Λιγκ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μπέρμιγχαμ θα υποδεχθεί αύριο κάποιους από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, καθώς στη βρετανική πόλη θα διεξαχθεί ο τελευταίος, πριν από τους τελικούς, αγώνας της σειράς του Ντάιαμοντ Λιγκ. Ανάμεσα στους «αστέρες» του παγκοσμίου στερεώματος και τρεις Ελληνες. Οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος.

Οι πρωταθλητές μας θα προσπαθήσουν να πετύχουν υψηλές επιδόσεις ώστε να προσθέσουν στα βιογραφικά τους και άλλες επιτυχίες μετά τα μετάλλια που κατέκτησαν πριν από λίγες ημέρες στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στο Βερολίνο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, θα έχει το άλμα επί κοντώ. Στον αγωνιστικό χώρο θα βρεθούν και τρεις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης. Εκτός από τις δύο Ελληνίδες θα πάρει μέρος και η Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία, χάλκινο στο Βερολίνο). Θα αγωνιστούν επίσης οι Σάντι Μόρις (ΗΠΑ, ασημένια ολυμπιονίκης στο Ρίο και πρωταθλήτρια κόσμου εφέτος στον κλειστό), Ελίζα Μακάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία, χάλκινο μετάλλιο το 2016), Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα, ασημένια ολυμπιονίκης στο Λονδίνο) κ.ά.

«Θα πάρουν μέρος κάποιες από τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου. Ελπίζω ότι ο ανταγωνισμός και η βοήθεια του κόσμου θα με ωθήσουν να πετύχω κάτι σημαντικό. Οι φίλαθλοι στη Μεγάλη Βρετανία δημιουργούν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Στεφανίδη στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Να βρεθεί και πάλι σε… υψηλές πτήσεις θέλει η Νικόλ Κυριακοπούλου. «Ο αγώνας θα έχει πολύ ανταγωνισμό. Στόχος μου είναι να συνεχίσω τα ψηλά άλματα», μας είπε η πρωταθλήτρια.

Κορυφαίους τριπλουνίστες από όλο τον κόσμο θα αντιμετωπίσει ο 20χρονος Μίλτος Τεντόγλου. Ξεχωρίζουν ο Βρετανός ολυμπιονίκης Γκρεγκ Ράδερφορντ (χρυσό στο Λονδίνο, χάλκινο στο Ρίο), ο Χένρι Φρέιν (Αυστραλία, δευτεραθλητής κόσμου το 2012 στον κλειστό) και ο Λούβο Μανιόνγκα (Ν. Αφρική, δεύτερος στους Ολυμπιακούς του 2016, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2017 στον ανοικτό και δευτεραθλητής στον κλειστό το 2018) κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή