Εντατικές προετοιμασίες των Ελλήνων για τον αγώνα της Μάλτας (φωτογραφίες)

Εντατικές προετοιμασίες των Ελλήνων για τον αγώνα της Μάλτας (φωτογραφίες)

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τελευταίες προετοιμασίες, πριν από τον ιστορικό αγώνα «Rolex Middle Sea Race», κάνουν τα δύο ελληνικά πληρώματα που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση. Εκτός από την ομάδα του «Optimum 3», στη φημισμένη και πιο δύσκολη διοργάνωση της Μεσογείου θα αγωνιστεί και το «Yacana», του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Εντατικές προετοιμασίες των Ελλήνων για τον αγώνα της Μάλτας (φωτογραφίες)-1

Τα 607 ναυτικά μίλια του αγώνα της Μάλτας (ημερομηνία έναρξης 20 Οκτωβρίου), αλλά και τα μίλια της διαδρομής από τον Σαρωνικό μέχρι τη Βαλέτα και από τη Βαλέτα μέχρι την Ελλάδα αποτελούν μία υπερπροσπάθεια για τα ιστιοφόρα και τα πληρώματα, οπότε οι ιστιοπλόοι μας θέλουν να ετοιμαστούν μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Από τα εξαρτήματα του σκάφους μέχρι και την τροφή που θα έχουν μαζί τους διότι και όλες οι διαδρομές θα πραγματοποιηθούν χωρίς στάση.

Εντατικές προετοιμασίες των Ελλήνων για τον αγώνα της Μάλτας (φωτογραφίες)-2

Το «Yacana» θα είναι η πρώτη φορά που θα πάρει μέρος σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά κάποια από τα μέλη του πληρώματος, όπως ο Κωνσταντίνος Τσιγκαράς και ο Χρύσανθος Παπαμιχαήλ, έχουν αγωνιστεί στη διαδρομή με άλλες ομάδες. Το πανέμορφο «Swan 68» μπορεί να μη «γνωρίζει» τα νερά του αγώνα της Μάλτας, αλλά συμμετείχε το 2014 στον διάπλου του Ατλαντικού. Στο κατάστρωμά του «Yacana» θα βρεθούν μέλη και αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Κυβερνήτης θα είναι ο Ιωάννης Γκράσης, και πλήρωμα οι Γιάννης Απειρανθίτης (tactician), Αρεφ Λάχαμ, Δημήτρης Τσάλλης, Ντον μακ Κράκεν, Παύλος Στεργίου, Θάνος Ανδρόνικος, Χριστόφορος Στράτος, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Κωνσταντίνος Τσιγκαράς, Γιάννης Αποστολάκης και Χρύσανθος Παπαμιχαήλ. Το «Yacana» θα τρέξει στις κατηγορίες IRC και ORC κατηγορία 3.  

«Είναι η πρώτη φορά που θα πάρουμε μέρος σε αυτόν τον αγώνα. Στόχος μας είναι να εκπροσωπήσουμε τη χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η διοργάνωση αποτελεί για εμάς πρόκληση, τόσο για τις δυσκολίες της, όσο και για το μήκος της διαδρομής που είναι από τα μεγαλύτερα σε αγώνα ανοικτής θαλάσσης στον κόσμο», δήλωσε στην «Κ» ο κυβερνήτης Ιωάννης Γκράσης.

Το ιστιοφόρο θα αποπλεύσει από το Μικρολίμανο στις 10 Οκτωβρίου. Στόχος του πληρώματός του είναι να βρεθούν στη Μάλτα όσο το δυνατόν νωρίτερα ώστε να κάνουν αναγνωριστικές ιστιοδρομίες στα νερά του αγώνα. 

Το δεύτερο σκάφος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη διοργάνωση το «Optimum 3» έκανε το περασμένο Σάββατο προπόνηση διάρκειας 24 ωρών. Η «Optimum Yacht Racing Team» απέπλευσε από Άλιμο με πορεία νότια προς Ύδρα με βόρειους ανέμους 15-25 ν.μ. σε μία γρήγορη πλεύση. Περίπου 25 ναυτικά μίλια μετά την Ύδρα γύρισε τη νησίδα Βελοπούλα προς δυτικά με πορεία όρτσα και έντονο κυματισμό, άφησε την Ύδρα δεξιά και το πλήρωμα συνέχισε την προπόνηση στην ανοικτή θάλασσα και τη δοκιμή υλικών (πανιά κλπ.) μέχρι το πρωί της Κυριακής που επέστρεψαν στο Καλαμάκι.

Εντατικές προετοιμασίες των Ελλήνων για τον αγώνα της Μάλτας (φωτογραφίες)-3

H συνολική απόσταση της διαδρομής ήταν περισσότερα από 150 ν.μ. Κυβερνήτες του «Optimum 3» είναι οι Περικλής Λιβάς και Νίκος Λάζος και πλήρωμα οι Θάνος Γκίζας, Σίμο Σουίτμαν, Απόστολος Σερραός, Γιώργος Ηλιόπουλος, Νίκος Αποστολάκης, Μανώλης Μαρκογιαννάκης, Φάνης Δαλέζιος, Βαγγέλης Νικολόπουλος, Πάτροκλος Ταχτατζής, Χάρης Μαυρογεώργης και Γιώργος Παπαδόπουλος. Το «Optimum 3» θα πάρει μέρος στις κατηγορίες IRC και ORC κατηγορία 2.

Εντατικές προετοιμασίες των Ελλήνων για τον αγώνα της Μάλτας (φωτογραφίες)-4

Ο αγώνας «Rolex Middle Sea Race» θα αρχίσει στις 20 Οκτωβρίου από τη Βαλέτα της Μάλτας. Η ιστιοδρομία είναι 607 ν.μ. χωρίς στάση και τα σκάφη σε μία αριστερόστροφη κούρσα, αφού περάσουν από τα στενά της Μεσσήνης (Σικελία) θα καταλήξουν και πάλι στη Βαλέτα.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή