ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Σκωτσέζικο ντους» στην ενόργανη

«Σκωτσέζικο ντους» στην ενόργανη

Δεν τα κατάφερε η ελληνική ενόργανη γυμναστική να μπει στις κορυφαίες ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα και να αγωνιστεί με πλήρεις ομάδες (άνδρες και γυναίκες) στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2018 όπου θα κριθούν οι περισσότερες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε στον τελικό και θα «υπερασπιστεί» τον τίτλο του αλλά, τόσο σε άνδρες όσο και στις γυναίκες, ούτε και σε αυτή τη διοργάνωση αναδείχθηκε κάποιος νέος αθλητής ή αθλήτρια που να δείξει ότι μπορεί να εξελιχθεί στον επόμενο… συλλέκτη μεταλλίων για τα ελληνικά χρώματα.

Η εθνική των ανδρών πλασαρίστηκε στην 26η θέση της διοργάνωσης και δεν μπήκε στην 24άδα για 0,911 β. Ετσι του χρόνου στη Στουτγάρδη θα αγωνιστεί με τρεις αθλητές (οι πρώτες 24 χώρες θα πάρουν μέρος με πέντε). Τους περισσότερους βαθμούς πρόσφερε ο Νίκος Ηλιόπουλος (77,056). Ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ράφτης επέλεξε να ανεβεί στο ταπί ένα νέο παιδί, ο Νίκος Κρανίτης, στη θέση του Βλάση Μάρα. Ο παλαιός πρωταθλητής του μονόζυγου, παρόλο που βρέθηκε στην Ντόχα και θα μπορούσε με τις ικανότητες και την εμπειρία να προσφέρει περισσότερες βαθμούς, αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί, ίσως γιατί ο παράγοντας χρόνος έχει αρχίσει και «βαραίνει» τα χέρια του αθλητή που για πολλά χρόνια υπήρξε από τους καλύτερους στον κόσμο στο συγκεκριμένο όργανο (σ.σ. δεν υπήρξε ανακοίνωση για τραυματισμό).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας για άλλη μία φορά απέδειξε ότι το πρόγραμμά του το εκτελεί και με… κλειστά τα μάτια. Προκρίθηκε ως πρώτος στον τελικό των κρίκων και την προσεχή Παρασκευή θα διεκδικήσει τον τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του.

Με τρεις αθλήτριες θα αγωνιστεί στη διοργάνωση της Στουτγάρδης και η εθνική γυναικών. Οι πρωταθλήτριες έμειναν στην 26η θέση και αποχώρησαν από το στάδιο με δάκρυα. Η Ιωάννα Ξουλόγκη, παρά τον τραυματισμό στο πόδι, πρόσφερε τους περισσότερους βαθμούς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.