«Λευκός καπνός» στην ΕΟΕ για «αθάνατο»

«Λευκός καπνός» στην ΕΟΕ για «αθάνατο»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο χρόνια κράτησε το… σίριαλ της επιλογής Ελληνα υποψηφίου για να εκπροσωπήσει τον αθλητισμό της χώρας μας ως «αθάνατος» στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Δύο χρόνια με «επεισόδια» και αντεγκλήσεις που δεν αρμόζουν στο φίλαθλο πνεύμα. Τελικά, χθες, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισαν να είναι ως προτεινόμενος του ανώτερου αθλητικού φορέα της χώρας ο Σπύρος Καπράλος. Η απόφαση δεν ελήφθη εντελώς… αναίμακτα, διότι ο Πέτρος Συναδινός αρνήθηκε να υποχωρήσει ώστε να υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος, όπως είναι και η επιθυμία των ανθρώπων της ΔΟΕ.

Ολα –επισήμως– άρχισαν με τη «συνταξιοδότηση» του Λάμπη Νικολάου από μέλος της ΔΟΕ στο τέλος του 2016. Αρχικά οι Σπύρος Καπράλος και Ισίδωρος Κούβελος εξέφρασαν την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι για το χρίσμα του «αθανάτου» εκ μέρους της ΕΟΕ, ενώ, λίγο αργότερα, οι Στέλιος Αγγελούδης και Πέτρος Συναδινός συμπλήρωσαν το «καρέ» των υποψηφίων. Αυτό δίχασε το ελληνικό ολυμπιακό κίνημα που βρισκόταν και σε προεκλογική περίοδο για την εκλογή ολομέλειας. Δικαστήρια και παρασκήνια που δεν συνάδουν σε ανθρώπους του αθλητισμού ήταν τα επόμενα επεισόδια και τις τελευταίες εβδομάδες το κλίμα στο κτίριο της λ. Κηφισίας άρχισε να δείχνει ότι επιτέλους θα υπάρξει κάποια αχτίδα ελπίδας. Ο Ισίδωρος Κούβελος αποσύρθηκε και ακολούθησε και η αποχώρηση του Στέλιου Αγγελούδη.

Ετσι έμειναν να διεκδικούν τη θέση ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος στην ΕΟΕ, παλαιός αθλητής, με διεθνείς γνωριμίες και προσβάσεις στο «σατό» της Λωζάννης και ο Πέτρος Συναδινός, πρόεδρος της ομοσπονδίας τοξοβολίας. Αρκετοί εκπρόσωποι ομοσπονδιών προσπάθησαν να μεταπείσουν τον κ. Συναδινό και να μη θέσει υποψηφιότητα κατά τη χθεσινή ολομέλεια, ώστε να φανεί ενωμένο το ολυμπιακό κίνημα. Αυτός, όμως, αρνήθηκε και πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία.

Στις αρχαιρεσίες πήραν μέρος 26 παράγοντες. Ο κ. Καπράλος έλαβε 22 ψήφους και ο κ. Συναδινός 4, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΕΟΕ να προταθεί για τη θέση του «αθανάτου».

Κατά τη χθεσινή ολομέλεια πραγματοποιήθηκε η επιλογή και του αρχηγού αποστολής για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στην Πάτρα. Αρχηγός θα είναι ο Αντώνης Νικολόπουλος, πρόεδρος της ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή