Σκουρτόπουλος: «Είμαστε έτοιμοι, πρώτος στόχος τα προημιτελικά»

Σκουρτόπουλος: «Είμαστε έτοιμοι, πρώτος στόχος τα προημιτελικά»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΚΙΝΑ. Θωρακισμένη, πνευματικά και ψυχολογικά για να κρατά σε απόσταση τον στόχο του μεταλλίου που αυξάνει την δεδομένη, μεγάλη πίεση και με πρώτο στόχο την είσοδο της στην προημιτελική φάση, η Εθνική Ανδρών δηλώνει και είναι έτοιμη να έχει νικηφόρα πρεμιέρα στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που άρχισε σήμερα στην Κίνα.

Η διάθεση, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, να αποδείξει στον ίδιο τον εαυτό της ότι οι δυνατότητες που έχει, είναι υψηλού επιπέδου και δεν πρέπει να χάσει μια ακόμα ευκαιρία διάκρισης, είναι το μεγάλο ατού της Εθνικής ομάδας, όπως υποστήριξε στις τελευταίες δηλώσεις του, ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος, πριν από τον αγώνα με το Μαυροβούνιο, την Κυριακή (1/9, 15.00) στην πόλη Νανζίγκ και στο υπερσύγχρονο στάδιο, χωρητικότητας 20.000 θέσεων (το μεγαλύτερο από τα άλλα εφτά στάδια του Μουντομπάσκετ).

«Πρέπει να είμαστε εκατό τοις εκατό, έτοιμοι για κάθε αγώνα που θα δώσουμε. Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η δουλειά ήταν κουραστική αλλά καλή. Σε μεγάλα διαστήματα δοκιμάσαμε σχήματα, όταν ζητήσαμε συγκεκριμένα δεδομένα η εικόνα ήταν πολύ καλή. Σε σχέση με την ομάδα του Ακρόπολις, υπάρχουν πολλές αλλαγές. Μένουν κάποιες ειδικές καταστάσεις με τον Κώστα, το ευχάριστο είναι ότι ο Σλούκας γύρισε σχεδόν έτοιμος. Δουλεύει πολύ καλά και θα είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις. Είμαστε έτοιμοι για το σετ παιχνίδι του Μαυροβουνίου, που χρησιμοποιούσε πέντε συγκεκριμένες επιθέσεις στα φιλικά του. Θέλουμε να τρέξουμε, με μυαλό όμως, γιατί έχουμε παίκτες. Εχουμε τρία πλέι μέικερ που διαβάζουν καλά το παιχνίδι, θα είμαστε έτοιμοι για κάθε συνθήκη που θα παρουσιαστεί» είπε ο Σκουρτόπουλος, ενώ ο συνδυασμός της παρουσίας του MVP του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, το έξτρα κίνητρο όλων των αντιπάλων να νικήσουν την Εθνική ομάδα που διαθέτει τον σταρ των Μιλγουόκι Μπακς και τα προγνωστικά που φέρνουν την Ελλάδα στο βάθρο των μεταλλίων, έχουν διαχειριστεί ανάλογα από το προπονητικό επιτελείο.

«Όλες οι ομάδες είναι σοβαρές, βρισκόμαστε σε έναν δυνατό όμιλο και όλοι έχουν στόχο την πρόκριση στους 16. Δεν έχουμε πρόβλημα με το να μας θεωρεί ο κόσμος φαβορί στον όμιλο. Κάθε ματς θα είναι δύσκολο, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε τον MVP του ΝΒΑ και πολλούς καλούς παίκτες, κυρίως όμως έχουμε καλή ομάδα.

Έχουμε αμφίρροπο όμιλο, πρέπει να σεβαστούμε όλα τα παιχνίδια.

Δεν είναι βάρος τα προγνωστικά, οι προβολείς είναι τεράστιοι. Θα το βλέπατε αν ήσασταν μαζί μας εδώ στην Κίνα τις προηγούμενες μέρες. Είναι κάτι απίστευτο και κάτι πρωτόγνωρο. Στην ομάδα δεν έχει μπει η πίεση του μεταλλίου, στόχος μας είναι να μπούμε στην οκτάδα και μετά… όλα παίζονται. Να φτάσουμε εκεί χωρίς προβλήματα, με καλή ψυχολογία για να διεκδικήσουμε το επόμενο παιχνίδι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή