Ευρωλίγκα: Επανεκκίνηση επιχειρεί ο ΠΑΟ από το Κάουνας

Ευρωλίγκα: Επανεκκίνηση επιχειρεί ο ΠΑΟ από το Κάουνας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεταβατική περίοδος του Παναθηναϊκού, μετά την τρίτη αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη με την προσωρινή ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιώργο Βόβορα, θα δοκιμαστεί σήμερα στο Κάουνας (19.30), από τη Ζαλγκίρις και τρεις ημέρες μετά, στο Μόναχο από την Μπάγερν. Οι συνεχόμενες υποχρεώσεις των «πρασίνων» στην Ευρωλίγκα και η παράλληλη αναζήτηση νέου προπονητή, δημιουργεί μια δύσκολη συνθήκη αυτή την εβδομάδα των διπλών αγώνων στην Ευρωλίγκα για τον Παναθηναϊκό, που θα πρέπει να… «ισοφαρίσει» και την πρόσφατη, εντός έδρας ήττα από την Αλμπα, με νίκη στη Λιθουανία ή (και) στη Γερμανία.

«Προερχόμαστε από δύο πολύ κακές ήττες. Πάμε σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που προέρχεται από δύο ήττες και θα βγάλει σίγουρα μεγάλη ενέργεια. Η Ζαλγκίρις στο γήπεδό της παίζει πολύ επιθετικά. Αν θέλουμε να έχουμε πραγματικές ελπίδες, θα πρέπει να ελέγξουμε τα λάθη και τα ριμπάουντ. Είναι δύο τομείς που θα κρίνουν το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι για σαράντα λεπτά προσηλωμένος στο πλάνο σου, να μην επηρεαστείς από την επιθετική άμυνα της Ζαλγκίρις», υποστήριξε ο Βόβορας που θα έχει στη διάθεσή του, τον Τζίμερ Φριντέτ, ο οποίος ξεπέρασε τη θλάση.

Στο θέμα του προπονητή οι επιλογές υποψηφίων ήταν ήδη περιορισμένες και πλέον έχουν μειωθεί. Ο Ρικ Πιτίνο είναι ηθικά δεσμευμένος με την εθνική ομάδα μπάσκετ, ενώ στο πρόσφατο χρονικό διάστημα που ήταν στην Αθήνα και συμφώνησε με την ΕΟΚ, δεν δέχθηκε πρόταση από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε αρχίσει να αναζητεί αντικαταστάτη του Πεδουλάκη από τις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει συμβόλαιο με την Ούνικς Καζάν, η οποία έχει πληροφορηθεί για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και είναι δεδομένο ότι αν μπει στη διαδικασία λύσης της συνεργασίας της με τον Έλληνα τεχνικό, θα ζητήσει τουλάχιστον το 50% του ποσού που πρόκειται να δώσει μέχρι την ολοκλήρωση του συμβολαίου και υπολογίζεται σε 150.000 ευρώ. Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ είναι ο συνεργάτης του Λουκ Γουόλτον στους Σακραμέντο Κίνγκς και χθεσινό δημοσίευμα του σερβικού Τύπου ανέφερε ότι πρόκειται να αναλάβει την εθνική Σερβίας για το Προολυμπιακό τουρνουά.

• Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ενθουσιάστηκε από τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του τουρνουά ΑΤP, στέλνοντας μήνυμα στα social media. «Συνέχισε, μη σταματάς!!» έγραψε στα ελληνικά ο Greek Freak, παροτρύνοντάς τον να φτάσει στην κορυφή του παγκοσμίου τένις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή