Μπάσκετ: «Σαλόνια» με… αγκάθια

Μπάσκετ: «Σαλόνια» με… αγκάθια

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μεσολόγγι και στο Αιγάλεω έχουν αρχίσει να γράφονται οι δύο κορυφαίες στιγμές μπάσκετ στην ιστορία τους, με την άνοδο του Χαριλάου Τρικούπη και του Διαγόρα Δρυοπιδέων (καταγωγή από το νησί της Κύθνου) στο πρωτάθλημα της Basket League. Η ικανοποίηση και η χαρά για την ευόδωση των προσπαθειών ανόδου, όμως, «συμβιώνει» πλέον με τη νέα υπερπήδηση των αυξημένων εμποδίων-κριτηρίων που τέθηκαν από την επαγγελματική λίγκα για τη συμμετοχή όλων των ομάδων που θα παίξουν στο επόμενο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Ουσιαστικά, η εξασφάλιση συμμετοχής και η επικύρωση ανόδου θα ισοδυναμεί για τις διοικήσεις και τους κύριους χρηματοδότες των δύο ομάδων με τη κατάκτηση ενός πρωταθλήματος εκτός των παρκέ, αφού θα πρέπει με στενά χρονικά περιθώρια να παρουσιάσουν οικονομική ρευστότητα για τη δημιουργία μετοχικού κεφαλαίου 210.000 ευρώ (σύσταση ΚΑΕ), παράλληλα την έκδοση τραπεζικής εγγυητικής επιστολής (60.000) και επιπροσθέτως την κατάθεση 140.000 στον ΕΣΑΚΕ για το νέο κριτήριο συμμετοχής.

Η συσπείρωση δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία, αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια του Χαριλάου Τρικούπη και του Διαγόρα να μην μείνει η άνοδος μόνο στα χαρτιά. Κι αυτό το κίνητρο «εξιτάρει» περισσότερο τις διοικήσεις των δύο σωματείων για τη μετάβασή τους από το ερασιτεχνικό στο επαγγελματικό μπάσκετ.

Η πανδημία και η οριστική διακοπή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων μπάσκετ στέρησε και από τις δύο ομάδες τις χαρακτηριστικές στιγμές πανηγυρισμών που έχουν βιώσει όλες οι ομάδες όταν πέτυχαν τον ίδιο στόχο ανόδου.

Μπάσκετ: «Σαλόνια» με… αγκάθια-1

«Ηταν μια δικαίωση όλων αυτών των ανθρώπων που στήριξαν μια μεγάλη προσπάθεια και όλης της πόλης. Μας έμεινε μια πίκρα, ότι αυτή η ομάδα έκανε το καλύτερο και δεν έχουμε μια… ρημάδα φωτογραφία να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί με τον κόσμο μας», λέει ο τεχνικός του Χαριλάου Τρικούπη, Ντίνος Καλαμπάκος, που πέτυχε μαζί με τους παίκτες τον στόχο της ανόδου χωρίς το διοικητικό «πρέπει».

«Και αυτό ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Ποτέ δεν μου είπαν “είμαστε καταδικασμένοι να ανεβούμε στην Α1”. Τώρα πλέον η ομάδα πρέπει να “κολυμπήσει” σε άλλα… νερά, όσο βαθιά κι αν είναι. Αλλος κόσμος το πρωτάθλημα της Α1. Η πρώτη χρονιά θα είναι και η πιο δύσκολη για όλους, και το πρώτο… κρατούμενο είναι η παραμονή της έδρας στο Μεσολόγγι», υποστηρίζει ο Καλαμπάκος, ενώ για τον αρχηγό του Διαγόρα Δρυοπιδέων, Μιχάλη Καρασταμάτη, το ταξίδι των διαδοχικών ανόδων, τα τελευταία χρόνια, θα επιβραβευθεί με την κατοχύρωση της συμμετοχής στην Basket League.

«Νιώθουμε δικαιωμένοι από τη συνολική πορεία μας στο πρωτάθλημα, αλλά και από τις διαδοχικές, ιστορικές προκρίσεις, κόντρα σε ομάδες της Α1, μέχρι τον ημιτελικό κυπέλλου. Η νέα πρόκληση που αντιμετωπίζει η διοίκηση ίσως και να είναι δυσκολότερη από την αγωνιστική άνοδο. Μας αρέσουν οι υπερβάσεις, εντός και εκτός γηπέδου, και πρέπει να αποδείξουμε ξανά ότι είμαστε ώριμοι να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα», λέει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή