Νέα αρχή με «ρεαλισμό και ενότητα» για τον Παναθηναϊκό

Νέα αρχή με «ρεαλισμό και ενότητα» για τον Παναθηναϊκό

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επόμενη ημέρα της διοικητικής αποστασιοποίησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, χρειάζεται ειλικρίνεια, ρεαλισμό, ενότητα, λίγες δηλώσεις και υποσχέσεις, πολλή δουλειά και οριοθέτηση στόχων σε αναλογία με τα νέα οικονομικά δεδομένα. Αυτό είναι και το πλαίσιο του σχεδιασμού που περιέγραψαν ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ, Τάκης Τριαντόπουλος, οι δ΄ο διοικητικοί ιθύνοντες, με τον χαρακτηρισμό του general manager, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης, ο προπονητής Γιώργος Βόβορας και ο νέος αρχηγός, Ιωάννης Παπαπέτρου. Οι ειδήσεις που προέκυψαν από την κοινή συνέντευξη Τύπου, είναι δύο. Πρώτον, ότι έχει προκύψει ένα πρώιμο ενδιαφέρον από δύο σχήματα ξένων επενδυτικών ομίλων για την αγορά της ΚΑΕ που βρίσκεται σε φάση πώλησης, έναντι 25 εκατ. ευρώ, όπως έχει ορίσει την τιμή, ο ιδιοκτήτης, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Δεύτερον, ότι ο Νίκος Παππάς τέθηκε εκτός ομάδας και γι’ αυτόν τον λόγο ο Παπαπέτρου θα φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η απόφαση για τον Παππά ανήκει στον νέο τεχνικό Γιώργο Βόβορα και έχει την πλήρη στήριξη και συγκατάθεση του νέου διοικητικού σχήματος. Ο Βόβορας άρχισε τη θητεία του ως πρώτος προπονητής στους «πράσινους», σκοράροντας… από τα αποδυτήρια και η κίνησή του έχει τη σημειολογία της.

Στην επόμενη ημέρα, οι «κληρονόμοι» της μεγαλοπρεπούς προϊστορίας που δημιούργησε η οικογένεια Γιαννακόπουλου, οριοθέτησαν νέα αφετηρία σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός γηπέδου, χωρίς να θεωρούν τίποτα δεδομένο για τους αγωνιστικούς στόχους. Θα σχεδιάσουν την ομάδα της επόμενης περιόδου, υπολογίζοντας μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Αναλόγως με την αύξηση των εσόδων από το θέμα της διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας (ανασταλτικός παράγοντας η πανδημία για την παρουσία θεατών) και της νέας χορηγίας που θα επιδιώξουν να συμφωνήσουν, καθώς η προηγούμενη ολοκληρώθηκε, θα προχωρήσουν και σε ανάλογα μεταγραφικά βήματα.

Αυτονόητα, δεν θα υπάρχουν μεταγραφές… αεροδρομίου. Στόχος θα είναι η δημιουργία ανθεκτικού, ομοιογενούς ρόστερ υψηλών κινήτρων, όπως ορίζει η ιστορία του συλλόγου. Οι νέοι διοικητικοί διαχειριστές του Παναθηναϊκού θα θέσουν σε νέες βάσεις τη συνεργασία και τις σχέσεις της ομάδας με την Ευρωλίγκα, ενώ ήδη έχουν ζητήσει και υπήρξε αποδοχή από τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών, τη μέγιστη συσπείρωση, εντός και κυρίως… εκτός του ΟΑΚΑ.

«Υπογράψαμε την αναγνώριση των συνδέσμων ως ΚΑΕ. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε στη δύσκολη χρονιά που έρχεται. Δίπλα μας θα έχουμε ανθρώπους με ιστορία και αγάπη για τον Παναθηναϊκό» δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος, ενώ ο Βόβορας, δήλωσε έτοιμος να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνεται: «Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Η ομάδα πρέπει να χτιστεί με τα χαρακτηριστικά της αθλητικότητας, ισχυρών κινήτρων προς τους παίκτες και της πνευματικής δύναμης».

«Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε κάτι που είναι όλη μας η ζωή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλβέρτης που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Διαμαντίδης υπογράμμισε ότι «οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά είμαστε Παναθηναϊκός και θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή