Εξαγορές ΑΦΜ, χρέη και ιστορίες που γράφονται στο… χιόνι

Εξαγορές ΑΦΜ, χρέη και ιστορίες που γράφονται στο… χιόνι

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H νομότυπη, αλλά ιστορικά και ηθικά «ανορθόγραφη» μέθοδος της εξαγοράς ΑΦΜ, καλά κρατεί (και) στον ΕΣΑΚΕ, ενόψει και του επόμενου πρωταθλήματος. Ο Ιωνικός, τη δεύτερη χρονιά συμμετοχής του στην Α1 κατηγορία, «έκλεισε» τον προηγούμενο ΑΦΜ, τον οποίο είχε στο προηγούμενο πρωτάθλημα (η διεκδίκηση των χρεών από τους πιστωτές του θα γίνει δικαστικά) και εξαγόρασε τον αριθμό φορολογικού μητρώου του Διαγόρα Δρυοπιδέων, που διαγράφεται ως σύλλογος. Η νέα ονομασία της ομάδας της Νίκαιας είναι «Ιωνικός 1965», ενώ είναι άγνωστο το οικονομικό αντίτιμο αγοράς του νέου ΑΦΜ, αφού πιθανότατα αυτή η κίνηση θα πρέπει να ήταν πιο συμφέρουσα οικονομικά από την αποπληρωμή των χρεών. Σημειωτέον ότι η ΚΑΕ Ιωνικός ουδέποτε πραγματοποίησε, όπως όφειλε, γενική συνέλευση για τη σύσταση μετοχικού κεφαλαίου, κανένας συνεταίρος της στον ΕΣΑΚΕ δεν προχώρησε σε καταγγελία στον αθλητικό δικαστή, ενώ προσφάτως αποβλήθηκε –ετεροχρονισμένα– από την ΕΕΑ. Ο Ιωνικός έχασε τη θέση του στην Α1, αλλά εξαγόρασε αυτή του Διαγόρα Δρυοπιδέων, που δήλωσε συμμετοχή στην Α1 χωρίς να έχει την προοπτική και τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στα νέα οικονομικά κριτήρια.

Το φαινόμενο των «συμπράξεων» στο επαγγελματικό μπάσκετ, όπως τις είχε «βαφτίσει» ο πρόεδρος της «λίγκας», Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, άρχισε πριν από ένα χρόνο. Με «εξαγορές» και «συγχωνεύσεις» ονομάτων για τον Xoλαργό Ρόδου (!) και την Κύμη Λαυρίου (!), που συνεχίζουν να συμμετέχουν στην Basket League με τα ΑΦΜ των ομάδων που έχουν αποχωρήσει. Εχει προηγηθεί η περίπτωση του Φάρου Κερατσινίου, που «μεταλλάχθηκε» σε ΓΣΛ Λάρισας και εν συνεχεία σε Ηφαιστο Λήμνου. Πρόκειται για σύμπτωση με τον ίδιο «αόρατο» πρωταγωνιστή, η περίπτωση του Ιωνικού και της ομάδας της Κύθνου; Το νόμιμο δεν είναι απαραιτήτως και ηθικό. Ομάδες που υποστηρίζονται από λίγους φιλάθλους, ύστερα από μερικά χρόνια δόξας, «σβήνουν» από τον χάρτη και οι ιδιοκτήτες τους μετρούν κέρδη πωλήσεων των ΑΦΜ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή