Σκληρή «προπόνηση» και… μάθημα στη Δράμα

Σκληρή «προπόνηση» και… μάθημα στη Δράμα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πάθημα» της ήττας του Ολυμπιακού στη Δράμα, πριν από ένα μήνα, απέφυγε ο Παναθηναϊκός που χρειάστηκε, όμως, την παράταση (καν. διάρκεια 72-72) για να νικήσει τον αξιόμαχο ΚΑΟΔ (87-85) στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν κάλλιστα να πανηγυρίσουν και δεύτερη ιστορική νίκη, αν ο Αμερικανός Βον ευστοχούσε και στη δεύτερη βολή που εκτέλεσε, στα 2 δέκατα πριν από τη λήξη και σημείωνε το 73-72. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να κάνει «αγγαρεία», τέσσερις ημέρες πριν από τη διεκδίκηση του Κυπέλλου στον τελικό του Ηρακλείου, καθώς σε κανένα από τα 4 δεκάλεπτα δεν επιβεβαίωσε την ποιοτική ανωτερότητά του. Ο Μασιούλις (18 π.) είχε την πιο αξιόπιστη απόδοση για το «τριφύλλι», ενώ η αμερικανική τετράδα των Τζόουνς (22 π.), Στίγκερς (11 π.), Μπράουν (28 π.) και Βον (10 π.), χειροκροτήθηκε θερμά για τη μέγιστη παραγωγικότητά της στο σκορ του ΚΑΟΔ.

Ο Κάρι σημείωσε το 83-85 με μία βολή, ο Μπράουν μείωσε με τον ίδιο τρόπο σε 84-85 (9, 5΄΄ πριν από τη λήξη), ο Διαμαντίδης με 2/2 βολές έκανε το 84-87 και το κόψιμο του Φώτση στον Βον έκρινε τη 16η νίκη του Παναθηναϊκού.

Στο Αλεξάνδρειο, οι παίκτες του Αρη άκουσαν την παρότρυνση, μέσω συνθημάτων των φίλων τους για κατάκτηση του Κυπέλλου, και η νίκη τους στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο (73-67) αποτέλεσε τον καλύτερο προπομπό για τη διεκδίκηση των πιθανοτήτων που θα έχουν το απόγευμα της Κυριακής.

Στα 28 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο κορυφαίος Αθηναίου (18 π.), με δύο εύστοχες βολές, σημείωσε το 67-63 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των βολών, με τους γηπεδούχους να επιδεικνύουν ψυχραιμία και ευστοχία. Από το Ρέθυμνο, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Καλαμπόκης (23 π.) και Γκάμπριελ (15 π.). Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, μετά το πρώτο πεντάλεπτο, δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τον Κολοσσό και επικράτησε εύκολα με 77-68.

Στο σημερινό πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, ξεχωρίζουν οι δύο αναμετρήσεις που αφορούν τις ομάδες στις 4 τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Τα Τρίκαλα θα υποδεχτούν τον Ηλυσιακό (16.00) και ο νικητής θα σταματήσει την ισοβαθμία τους, ενώ ο Πανελευσινιακός θα αντιμετωπίσει στην έδρα του (18.00) τον Ικαρο (ενισχύεται με τον Αμερικανό Γουντς), ο οποίος υπολείπεται ενός βαθμού των γηπεδούχων. Στην Πάτρα (16.00, novasports 3), θα παίξουν Απόλλων – ΠΑΟΚ, ενώ η αναμέτρηση Νέας Κηφισιάς – Πανιωνίου (18.30, novasports 3) προϊδεάζει ότι θα παρουσιάσει σημαντικό ενδιαφέρον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή