Επίθεση Αρη κατά ΕΟΚ, αστυνομίας

Επίθεση Αρη κατά ΕΟΚ, αστυνομίας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 15ο Κύπελλο στην ιστορία του Παναθηναϊκού που συνέτριψε τον Αρη (90-53) στον προχθεσινό τελικό του Ηρακλείου, τόνωσε την αυτοπεποίθηση των «πρασίνων», ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα και ενόψει της δύσκολης συνέχειας που τους περιμένει, ενώ προκάλεσε υπερβολική απογοήτευση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, λόγω της κατάρρευσής της στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αρης έπαιξε τέλεια τον ρόλο του «Δαυίδ» στο πρώτο ημίχρονο (40-40), αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε επιβλητικά στο δεύτερο εικοσάλεπτο. Οι φωνές του Αργύρη Πεδουλάκη προκάλεσαν την αμυντική αφύπνιση των παικτών του και ο 39ος τελικός εξελίχθηκε σε «μονόλογο» του «τριφυλλιού».

Πολυτιμότερος παίκτης και πρώτος σκόρερ, ήταν το ίδιο πρόσωπο με τον Ράμελ Κάρι να κερδίζει τα δύο βραβεία, ενώ το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μάλαγα (θα παίξει ο Γκιστ που απουσίασε στον τελικό), μεθαύριο, δεν άφησε χρονικά περιθώρια για τον εορτασμό του 31ου τίτλου σε 19 χρόνια. Στον απολογισμό της διοργάνωσης του φετινού τελικού Κυπέλλου, η ΕΟΚ έκρινε ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα προόδου και βελτίωσης με την αποφυγή επεισοδίων, συγκριτικά με την εικόνα των 6 προηγούμενων τελικών. Αντίθετα, η ΚΑΕ Αρης εξαπέλυσε επίθεση στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου που τη χαρακτήρισε ανίκανη για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, ενώ θεωρεί ότι «εξαπατήθηκε» από την ομοσπονδία στη διάθεση των εισιτηρίων, επειδή στο γήπεδο «Δυο Αοράκια» βρέθηκαν οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟ.

«Ηταν μια προσωρινή αδράνεια της Αστυνομίας γιατί δεν έπρεπε να βρεθούν σε εκείνο το σημείο του γηπέδου οπαδοί του Παναθηναϊκού. Δεν υπήρξε τίποτα άλλο μεμπτό» είπε ο γ. γραμματέας της ΕΟΚ, Π. Τσαγκρώνης, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής, Μιχάλης Καραμαλίκης παραδέχτηκε ότι οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» ήταν περισσότεροι και για τη διάθεση των εισιτηρίων κατακύρωσε την ευθύνη στην ομοσπονδία. Εγιναν πέντε συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟ.

• Η επιστολή των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλο, με την οποία αμφισβητείται ότι η τράπεζα-χορηγός της Εθνικής Ανδρών, κατέθεσε το ποσό των 830.000 ευρώ για την κάρτα πρόσκλησης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν ανησύχησε τη διοίκηση της ΕΟΚ που επανέλαβε την ανοιχτή πρόσκληση σε οποιοδήποτε να ελέγξει όλη τη διαδικασία.

• Σε τρίτη αλλαγή προπονητή, πριν από τον καθοριστικό αγώνα με τα Τρίκαλα στη Χαλκίδα, προχώρησε ο Ικαρος, λύοντας τη δίμηνη συνεργασία του με τον Αρη Λυκογιάννη και ανακοινώνοντας τον Χαλκιδαίο, Θανάση Γιαπλέ, ενώ παράλληλα απέκτησε και τον Αμερικανό, Αντρέ Ρόμπερσον (22χρ, 2.01) που ανήκε στους Οκλαχόμα Θάντερς του ΝΒΑ. Ο Ηλυσιακός, παρά την οικονομική δυσπραγία προχωρά στην απόκτηση του Αμερικανού φόργουορντ, Ερικ Ντέβεντορφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή