Τελευταία στάση πριν από τον «εμφύλιο»

Τελευταία στάση πριν από τον «εμφύλιο»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ίδιο ρεκόρ νικών και ηττών, αν νικήσουν ή ηττηθούν αμφότεροι, σήμερα, στην έκτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ή έχοντας μία νίκη περισσότερη ο ένας εκ των δύο, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός βαδίζουν προς τον ελληνικό «εμφύλιο» της επόμενης Πέμπτης, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι είναι «αγκαλιασμένοι» στη βαθμολογία του 5ου ομίλου, έχοντας θετικό πρόσημο (3 νίκες και 2 ήττες), το οποίο θέλουν να διατηρήσουν στους σημερινούς αγώνες τους. Ο Ολυμπιακός, αγωνιζόμενος στο ΣΕΦ κόντρα στην Εφές Αναντόλου, θα έχει θεωρητικά ευκολότερη αποστολή για να φτάσει στην τέταρτη νίκη του, συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα δοκιμαστεί στη δύσκολη έδρα της φιλόδοξης Ουνικάχα Μάλαγα (21.45, ΔΤ). Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ανατρέψει την κακή αρχή των δύο συνεχόμενων ηττών που γνώρισαν από Μπαρτσελόνα και Αρμάνι και όπως τόνισε ο προπονητής τους, Γιώργος Μπαρτζώκας, η Εφές έχει βελτιωθεί υπό τις οδηγίες του Ελληνα συναδέλφου του Βαγγέλη Αγγέλου και διατηρεί πιθανότητες πρόκρισης (2 νίκες-3 ήττες). Ο υψηλός πυρετός που ταλαιπωρεί τον Γιώργο Πρίντεζη θα τον αφήσει εκτός 12άδας και η απουσία του θα καλυφθεί από τον Αγραβάνη και τον Περπέρογλου στη θέση του δεύτερου ψηλού. Ο Μπαρτζώκας διευκρίνισε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα προχωρήσει στην απόκτηση άλλου παίκτη, διαψεύδοντας τα σενάρια για επιστροφή του πρώην παίκτη του Γκιόργκι Σερμαντίνι.

Με τις δάφνες της πρόσφατης κατάκτησης του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός αναλογίζεται ότι στη Μάλαγα και καθώς η δυναμικότητα της ισπανικής ομάδας δεν συγκρίνεται με αυτή του Αρη, θα χρειαστεί να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην αποτελεσματική άμυνά του και στον έλεγχο του ρυθμού. Οι «πράσινοι» άρχισαν στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα με τρεις συνεχόμενες νίκες, αλλά έχουν γνωρίσει δύο ήττες, ενώ ο Αργύρης Πεδουλάκης θα μάθει πριν από το τζάμπολ αν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Τζέιμς Γκιστ.

Για τον ίδιο όμιλο σήμερα θα παίξουν Φενέρμπαχτσε – Λαμποράλ και Μπαρτσελόνα – Αρμάνι.

• Πέμπτη ήττα γνώρισε ο Πανιώνιος, στη Ρωσία από τη Νίζνι (80-67), σε ισάριθμους αγώνες στη φάση των «32» του Γιούρο Καπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή