Αγχωτική νίκη των Νέων κόντρα στη Λεττονία

Αγχωτική νίκη των Νέων κόντρα στη Λεττονία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη νίκη της Εθνικής Νέων στο Ευρωμπάσκετ της Κρήτης ήρθε με «καθυστέρηση» μιας ημέρας και μπορεί να ήταν αγχωτική κόντρα στη Λεττονία (79-77), αλλά τόνωσε την αυτοπεποίθηση των Ελλήνων παικτών που είναι αναγκασμένοι να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα της Εθνικής Νέων, είναι η έλλειψη επιθετικής «χημείας» που βελτίωσε σημαντικά στο χθεσινό παιχνίδι, βρίσκοντας περισσότερες επιλογές, εκτός του κορυφαίου ξανά Λευτέρη Μποχωρίδη, στα πρόσωπα των Αγραβάνη και Χριστοδούλου.Η Εθνική νίκησε δύσκολα, γιατί και στις τρεις φορές που κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά οκτώ πόντων στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορούσε, όχι μόνο να την αυξήσει, αλλά ούτε να τη διατηρήσει, με αποτέλεσμα η Λεττονία να διεκδικεί τη νίκη, μέχρι και στα 10 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα. Ο Χριστοδούλου ευστόχησε σε 1/2 βολές και ο Λασμάνις υπέπεσε σε λάθος στην τελευταία επίθεση των Λεττονών, λόγω και της αποτελεσματικής ελληνικής άμυνας. Το ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα ήταν ξανά χαμηλό (28%), ενώ κερδήθηκε η «μάχη» των ριμπάουντ.

Η Ουγγαρία θα είναι σήμερα (19.00) η αντίπαλος της Εθνικής (19.00) στην τρίτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

ΕΛΛΑΔΑ: Μποχωρίδης 21 (1), Λιάπης 9 (3), Πουλιανίτης, Χριστοδούλου 11, Σιόλογκας 1, Κουζέλογλου 1, Καμπερίδης 8, Αγραβάνης 14 (2), Διαμαντάκος 5, Μαραγκός 10.

ΛΕΤΤΟΝΙΑ: Γκλούντις 2, Κράστινς 9 (3), Στελμάχερς 3 (1), Ζβιγκούρς 9, Πλάβιενκς 15 (2), Τζεκς 7 (1), Γκρόμοβς 1, Σμιτς 13 (2), Λασμάνις, Πάσελινικς 18 (1).

• H αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη Ευρωλίγκα, θα αρχίσει με την κλήρωση της πρώτης φάσης των ομίλων που θα γίνει στη Βαρκελώνη (13.00), με τον Ολυμπιακό να έχει συμπεριληφθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή