Οι πρώτες δοκιμές στην Εθνική μπάσκετ

Οι πρώτες δοκιμές στην Εθνική μπάσκετ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αφομοίωση της νέας φιλοσοφίας στην Εθνική ομάδα μπάσκετ θα είναι και το ζητούμενο στα πρώτα φιλικά που θα δώσει στο τουρνουά του Πο, με αντιπάλους τη Σερβία, τη Γαλλία και την Κροατία, ύστερα από 16 ημέρες προετοιμασίας. Ο Φώτης Κατσικάρης μπορεί να έχει στη διάθεσή του και τους 16 παίκτες που έχουν κληθεί, αλλά είναι αναγκασμένος να μη χρησιμοποιήσει, μέχρι τις 18 του μηνός, τον Νικ Καλάθη στη νευραλγική θέση του πλέι μέικερ, καθώς ο ομογενής παίκτης εκτίει την ποινή αποκλεισμού του από τη FIBA και συμμετέχει μόνο στις προπονήσεις. Η Εθνική ομάδα βρίσκεται από χθες στο Πο, την έδρα της Ορτέζ, έχοντας ακούσει τις ευχές του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, οι οποίοι επισκέφθηκαν όλα τα μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο ΟΑΚΑ, όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλος.

«Σας εύχομαι ολόψυχα να διακριθείτε στο Παγκόσμιο κύπελλο. Η Πολιτεία είναι κοντά σας και γνωρίζετε ότι οι επιτυχίες όλων των Εθνικών ομάδων, δίνουν τη μεγαλύτερη χαρά στον λαό μας», ήταν τα λόγια του κ. Σαμαρά που παρέλαβε μια φανέλα της Εθνικής και μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των διεθνών παικτών και των προπονητών.

Για τον Κατσικάρη, η πορεία της προετοιμασίας είναι ικανοποιητική για τη φυσική κατάσταση των παικτών, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απουσία του Καλάθη.

«Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Στο πρώτο παιχνίδι περιμένω ένα 50-60% ετοιμότητας από την ομάδα και μετά ελπίζουμε πως κάθε μέρα θα γινόμαστε και καλύτεροι. Του Νικ είναι πολύ σημαντική απουσία. Θέλουμε να δούμε ο κάθε ένας πώς θα ταιριάξει, να βρούμε τη σωστή χημεία», υπογράμμισε ο τεχνικός της Εθνικής που εκτός της Κροατίας που θα είναι αντίπαλος της Ελλάδας στον όμιλο του Μουντομπάσκετ, στη Σεβίλλη, γνωρίζει ότι με τους πρωταθλητές Ευρώπης, Γάλλους και τους Σέρβους είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Στο αυριανό φιλικό με τη Σερβία, θα απουσιάσουν οι τραυματίες, Κρστιτς, Τεόντοσιτς και Νέντοβιτς.

• Αποκλεισμός επτά μηνών από τα ελληνικά γήπεδα, είναι η τιμωρία που επέβαλε η Επιτροπή Φίλαθλου Πνεύματος στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δ. Γιαννακόπουλο για τις δηλώσεις του μετά τον τρίτο τελικό των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό, ενώ δεν θα μπορεί να είναι πρόεδρος ή μέλος της ΚΑΕ για το ίδιο διάστημα, επειδή ήταν υπότροπος. Ο Γιαννακόπουλος θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, ενώ εκκρεμεί και καταγγελία του Ολυμπιακού, επειδή παρακολούθησε διά ζώσης τον 5ο τελικό, παρά την απαγόρευση εισόδου.

• Στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει τη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Αντόνιο Κάρτερ, ύστερα από το Ρέθυμνο και τον Πανιώνιο, ενώ ο Γιώργος Μπόγρης υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την Ανδόρα και αποχώρησε από τον «Δικέφαλο» του Βορρά, ακολουθώντας τον Μιχάλη Τσαϊρέλη στο ισπανικό πρωτάθλημα. Παίκτης της Νέας Κηφισιάς είναι και επίσημα ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή