Μπάσκετ: Απρόσκοπτοι στο ραντεβού τους οι “αιώνιοι”

Μπάσκετ: Απρόσκοπτοι στο ραντεβού τους οι “αιώνιοι”

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού στον πρώτο αγώνα του, μετά τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ήταν άκρως θετική. Οι περσινοί πρωταθλητές νίκησαν εύκολα τον Αρη με 72-56, στη Θεσσαλονίκη και έδειξαν έτοιμοι και αποφασισμένοι για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση του πρωταθλήματος στο επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το ερχόμενο Σάββατο. Ο ενθουσιασμός του Αρη κράτησε μόνο στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα (10-4) και έκτοτε ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Οι «πράσινοι» δέχτηκαν μόλις εννέα πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, σημείωσαν 21 και έχοντας διαφορά ασφαλείας στο σκορ (ημ. 23-38), συνέχισαν να παίζουν με αμείωτο ρυθμό και συγκέντρωση. Η διαφορά έφτασε και τους 22 πόντους για τον ΠΑΟ, ενώ ο Αρης παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, δεν απείλησε καν τον αντίπαλό του και είχε μόνο τον Βεζένκοφ με διψήφιο αριθμό πόντων (11), παρά τα 33 λεπτά συμμετοχής του.

Ο Σλότερ έπαιξε για 20 λεπτά, ο Ιβάνοβιτς χρησιμοποίησε και τον «ξεχασμένο» Λαουάλ, ενώ ο Παππάς ήταν ο κορυφαίος σκόρερ με 17 πόντους και τον ακολούθησαν οι Διαμαντίδης (11π.) και Μπατίστα (10π.).

Νέα σελίδα στη διοίκηση της ΚΑΕ Αρης, άνοιξε με τη χθεσινή ανακοίνωση για την υπογραφή συμφωνίας με επενδυτή, χωρίς να δημοσιοποιείται το όνομά του. Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί η πρώτη οικονομική ενίσχυση των «κιτρινόμαυρων».

Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία απέναντι στον υποβιβασμένο Πανιώνιο και μετέτρεψε τον αντίπαλό του σε «σάκο του μποξ». Επίσης, διατήρησε την αγωνιστική εγρήγορσή του σε υψηλό επίπεδο, εν όψει του σαββατιάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας συνέτριψαν τον Πανιώνιο με 108-65 και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εφάρμοσε ακόμα και «ζον-πρες» στο τέταρτο δεκάλεπτο, κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του, ενώ η διαφορά του σκορ, είχε ξεπεράσει ακόμη και τους 35 πόντους…

Οι παίκτες του Πανιωνίου δεν είχαν κίνητρο ανταγωνισμού, ενώ παραμένει αόριστο το μέλλον της ομάδας για την συμμετοχή της στην Α2 ή στη Β΄ κατηγορία. Ο Ολυμπιακός είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Ντάνστον 15, Ντάρντεν 11, Λοτζέσκι 18, Αγραβάνης 12, Καββαδάς 12), ενώ ο Κόλεμαν ήταν πρώτος σκόρερ (22π.) του Πανιωνίου.

Παράλληλα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός αναζητεί περισσότερα εισιτήρια, από τα 780 που δικαιούται και παρέλαβε από την Ευρωλίγκα, για το φάιναλ φορ της Μαδρίτης (15 – 17/5). Πάντως, δεν υπάρχουν σημαντικά περιθώρια, καθώς οι φίλοι της Ρεάλ που θα είναι οικοδέσποινα της διοργάνωσης, έχουν προμηθευτεί το 70% των εισιτηρίων. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Π. Αγγελόπουλος τόνισε ότι μόνο 100 φίλαθλοι του Ολυμπιακού είχαν πιστέψει στην πρόκριση στο φάιναλ φορ και προνόησαν να αγοράσουν εισιτήρια, μέσω του Διαδικτύου.

• Την κατάργηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού πρότεινε ο Π. Τσαγκρώνης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕΑ είναι αναξιόπιστη, λόγω της μη τήρησης ημερομηνιών για τη χορήγηση ή μη πιστοποιητικών συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή