Aλμα τίτλου στο ΟΑΚΑ έκανε ο Ολυμπιακός

Aλμα τίτλου στο ΟΑΚΑ έκανε ο Ολυμπιακός

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τίτλος του πρωταθλητή «κοκκινίζει» ξανά, δύο χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν νικητές από το ΟΑΚΑ, στον δεύτερο τελικό (69-76) και πλέον ο Παναθηναϊκός, μόνο με… θαύμα, μπορεί να αναβάλει την επικείμενη στέψη του «αιώνιου» αντιπάλου του, την ερχόμενη Κυριακή, στο ΣΕΦ.

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά και δεύτερη στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού, γιατί επιβεβαίωσε την ποιοτική ανωτερότητα και την πληθώρα επιλογών που διαθέτει, σε αντίθεση με την αποδεκατισμένη ομάδα του «τριφυλλιού». Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού χειροκρότησαν την ομάδα τους για την προσπάθεια υπέρβασης που έκανε, ενώ από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έχει πλέον την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς για τις τρεις ήττες που είχε γνωρίσει πριν από δύο χρόνια στους τελικούς, ενώ και το πάθημα της ήττας του στον περσινό τελικό στο ΣΕΦ, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την επανάληψη του ίδιου λάθους.

Οσο κι αν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης προσπάθησε να «ντυθεί»… Λεμπρόν Τζέιμς και να νικήσει, σχεδόν, μόνος του τον Ολυμπιακό, παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα τριών αντιπάλων, όσο κι αν οι ψηλοί των Πειραιωτών είχαν μεγάλη φθορά από φάουλ (Αγραβάνης 4, Ντάνστον 5, Χάντερ 4), καθώς και οι Σπανούλης (5), Σλούκας (4), η αμερικανική βοήθεια του Παναθηναϊκού δεν έφτασε ποτέ στο ΟΑΚΑ.

Στις απουσίες των Παππά, Μπατίστα και στη μεγάλη ζημιά που έχει προκαλέσει η υπόθεση Γκιστ, οι Σλότερ, Μόργκαν και Κούπερ αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και των αναγκών για να τους αντικαταστήσουν, έστω στοιχειωδώς…

Με τον Ντάρντεν να είναι πολύ ουσιαστικός στα 24 λεπτά συμμετοχής του, τον Πρίντεζη να ανεβάζει «στροφές» στο δεύτερο ημίχρονο και με τη σκέψη όλων να είναι προσηλωμένη στην άμυνα, ο Ολυμπιακός δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο του ρυθμού. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μόνο μια φορά (26-24), πλησίασε δύο φορές στον έναν πόντο (45-46, 47-48), ενώ το άστοχο τρίποντο του Σλότερ (1’ 16’’ 67-71), ήταν η τελευταία απειλή ανατροπής.

ΠΑΟ: Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 11 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 6 (1), Νέλσον 10, Μαυροκεφαλίδης 28, Διαμαντίδης 4, Μπλουμς 3 (1), Κούπερ, Μόργκαν 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ, Χάντερ 7, Ντάνστον 7, Σπανούλης 11 (3), Ντάρντεν 14 (2), Σλούκας 9 (1), Λαφαγέτ, Λοτζέσκι 5 (1), Πρίντεζης 17 (1), Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 3.

• Με εξάμηνη καθυστέρηση, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε νέα απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για 20 μήνες, καθώς και συνολικό, χρηματικό πρόστιμο 45.000 ευρώ στον ίδιο και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η ποινή αφορά δηλώσεις που είχε κάνει ο Δ. Γιαννακόπουλος, τον προηγούμενο Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Στην τριετή διοικητική θητεία του, ο Δ. Γιαννακόπουλος έχει τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου 63 μηνών και πρόστιμο 174 χιλιάδων ευρώ. Οι «πράσινοι» απάντησαν σε ανακοίνωση τους ότι όλες οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή είναι ανεφάρμοστες και περιορίζονται μόνο σε όλους όσοι είχαν προσυπογράψει την προκήρυξη του πρωταθλήματος, ενώ ο Δ. Γιαννακόπουλος δεν το έχει πράξει, ως μέτοχος. Ο Δ. Γιαννακόπουλος ήταν και χθες παρών στις κερκίδες του ΟΑΚΑ για τον χθεσινό, δεύτερο τελικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή