Αντίπαλοι για κάθε γούστο στην Ευρώπη

Αντίπαλοι για κάθε γούστο στην Ευρώπη

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εμπειρία της μακροχρόνιας παρουσίας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, υπαγορεύει στους δύο εκπροσώπους του ελληνικού μπάσκετ να κάνουν απλή… ανάγνωση των αντιπάλων που θα έχουν στην πρώτη φάση της επόμενης διοργάνωσης, ύστερα από την κλήρωση που έγινε χθες και να ασχολούνται, πρωτίστως, με την ισχυροποίηση των ομάδων τους.

Η κλήρωση της πρώτης φάσης (τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων), ήταν ισορροπημένη για τους «αιώνιους» αντιπάλους, καθώς ο περυσινός δευτεραθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός που τέθηκε επικεφαλής στον 2ο όμιλο έχει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ενώ ο Παναθηναϊκός, αναλόγως και με τη διαμόρφωση της ομάδας του, μπορεί να στοχεύει στο υψηλότερο δυνατό, βαθμολογικό πλασάρισμα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Εφές Αναντόλου του Ντούσαν Ιβκοβιτς, όπως συνέβη και πέρυσι στη φάση των «16», ενώ θα αντιμετωπίσουν ακόμα τη Λαμποράλ Κούτσα (πέρυσι αναμετρήθηκαν τέσσερις φορές), την Αρμάνι Μιλάνου και τις πρωταθλήτριες Γαλλίας, Λιμόζ και της Κροατίας, Τσεντεβίτα, την οποία και θα υποδεχτούν στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (15-16 Οκτωβρίου).

Οι «πράσινοι» που προέρχονταν από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, κληρώθηκαν στον 3ο όμιλο, μαζί με την Μπαρτσελόνα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες… συστάσεις, τη ρωσική Λοκομοτίβ Κούμπαν που έχει νέο προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τρεις πρωταθλήτριες από τη Λιθουανία (Ζαλγκίρις), την Πολωνία (Ζιελόνα) και την Τουρκία (Καρσίγιακα). Το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟ θα είναι στη Ρωσία, με τη Λοκομοτίβ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απέφυγε πρόωρη πρόβλεψη για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού και υποστήριξε: «Ολες οι ομάδες αξίζουν τον σεβασμό μας. Εμείς κοιτάμε πιο πολύ τη δική μας ομάδα και πώς εμείς θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Με τη φράση «όλα καλά», ο νέος προπονητής του «τριφυλλιού», Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς σχολίασε την κλήρωση, ενώ ξεχώρισε τη δυσκολία κάποιων πολύωρων ταξιδιών.

Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης είχαν καλύτερη τύχη, συγκριτικά με την ΑΕΚ στη χθεσινή κλήρωση της πρώτης φάσης στο Eurocup που θα αρχίσει στις 13 και 14 Οκτωβρίου.

Στον 5ο όμιλο της δεύτερης περιφέρειας, ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την Μπεσίκτας (Τουρκία), τη Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), την Αβτοντόρ Σαρατόφ (Ρωσία) και τη Ζολνόκι (Ουγγαρία), με την οποία θα αρχίσει τους αγώνες του στην Πυλαία.

Στον 4ο όμιλο της ίδιας περιφέρειας, ο Αρης κληρώθηκε με τις Ούνιξ Καζάν (Ρωσία), Μπάνβιτ (Τουρκία), Τράμπζονσπορ (Τουρκία), Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο) και Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο Αρης θα κάνει πρεμιέρα στην έδρα της Τράμπζονσπορ.

Στον 6ο όμιλο, η ΑΕΚ θα ταξιδέψει δύο φορές στη Ρωσία για να αντιμετωπίσει την Νίζνι και την Κράζνι Βόλγκοραντ και από μια φορά στην Τουρκία (Γκαλατασαράι), το Ισραήλ (Χάποελ Ιερουσαλήμ) και τη Λιθουανία (Νεπτούνας). Στην πρεμιέρα η Ενωση θα υποδεχτεί την Κράζνι.

• Στη θέση του φόργουορντ, όπου υπήρχε σαφής αδυναμία, λόγω της παρουσίας μόνο του Βλάντο Γιάνκοβιτς, ενισχύθηκε ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Μαυροβούνιου, Αλεξάντερ Πάβλοβιτς (32χρ., 2.01), ο οποίος έπαιξε σε επτά ομάδες του ΝΒΑ σε διάστημα 10 ετών (2003-2013), έχοντας 567 συμμετοχές (μ.ό. 4,9 π., 1,9 ριμπ., 16 λεπτά συμμετοχής). Ο Πάβλοβιτς πέρυσι ήταν παίκτης της Παρτιζάν και δήλωσε ότι δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη για την απόφαση συνεργασίας του με τον ΠΑΟ, λόγω της παρουσίας του Τζόρτζεβιτς.

Στον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εμπιστεύεται τη θέση του πέμπτου γκαρντ στον Γιάννη Αθηναίου που γνωρίζει από τη συνεργασία τους στον Πανιώνιο.

• Η δεύτερη ήττα της Εθνικής Νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, από το Ισραήλ (69-64), θέτει σε άμεσο κίνδυνο τον στόχο της πρόκρισης στη φάση των «12» και τη διατήρηση της ελληνικής ομάδας στην πρώτη κατηγορία. Οι Νέοι νίκησαν, προχθές, την ουραγό του ομίλου, Βουλγαρία (60-51), αλλά δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια, κόντρα στο Ισραήλ, το οποίο έχασε το σταθερό προβάδισμα του στο σκορ, ένα λεπτό πριν από τη λήξη (61-62), αλλά τρία λάθη των διεθνών παικτών, δεν ολοκλήρωσαν την ανατροπή. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πρέπει να νικήσει αύριο την πρωτοπόρο και αήττητη Σερβία για να προκριθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή