Με Βέλγιο και στο βάθος με Ισπανία

Με Βέλγιο και στο βάθος με Ισπανία

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική ομάδα δεν είναι διατεθειμένη αύριο στη Λιλ (15.30) και για τη φάση των «16» του 39ου Ευρωμπάσκετ να… διαπραγματευτεί τη νίκη απέναντι στο ενθουσιώδες Βέλγιο. Στη διαδικασία των νοκ άουτ αγώνων που αρχίζουν στη γαλλική πόλη δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Η ελληνική ομάδα γνώριζε, πριν από το τζάμπολ του χθεσινού τελευταίου αγώνα της με την Ολλανδία, για τη διασταύρωσή της με τους Βέλγους, ενώ αργά το βράδυ έμαθε ότι στο… φόντο της προημιτελικής φάσης (15/9) θα την περιμένει η Ισπανία -κατετάγη δεύτερη στο Βερολίνο (νίκησε τη Γερμανία και η Τουρκία επικράτησε της Ισλανδίας)- που είναι το σαφώς φαβορί στο παιχνίδι με τους Πολωνούς για τους «16».

Η Εθνική, λοιπόν, χωρίς τον Σπανούλη, που δεν επιβαρύνθηκε ούτε δευτερόλεπτο, νίκησε και την Ολλανδία χθες με 68-65 και καλείται να προχωρήσει βήμα βήμα και με τη δεδομένη προσοχή προς την κορυφή του Ευρωμπάσκετ. Οι Βέλγοι δεν είναι αμελητέα ποσότητα, αλλά και οι ίδιοι παραδέχονται ότι η Ελλάδα έχει καλύτερη και εμπειρότερη ομάδα. Αρκεί η τελευταία να μη δώσει αφορμές…

Απέναντι στην Ισπανία (αν περάσουμε στους «8») που έδειξε ότι είναι παρακμάζουσα δύναμη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει την πρώτη ευκαιρία, εννέα χρόνια μετά τον τελικό του Μουντομπάσκετ, να τους νικήσει και να τους αφήσει εκτός διεκδίκησης μεταλλίου. Γιατί μπορεί η Εθνική να είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα των «16» στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ και να είχε σπάσει την αρνητική παράδοση, αλλά δεν είχε αντίκτυπο για τους «φούριας ρόχας» που έφτασαν στον τελικό, ενώ η Ελλάδα είχε αποκλεισθεί πρόωρα. Αν η Εθνική περάσει και το εμπόδιο της Ισπανίας, εκτός απροόπτου θα συναντήσει στον ημιτελικό τη Γαλλία. To Bέλγιο νίκησε την Ουκρανία (79-71) στην τελευταία αγωνιστική του Δ΄ ομίλου και σε συνδυασμό με την ήττα της Λετονίας από την Εσθονία, κατέλαβε την 4η θέση και ο αντίπαλος της Ελλάδας έγινε γνωστός πριν από το τζάμπολ του αδιάφορου αγώνα με την Ολλανδία. Οι Βέλγοι δεν είναι άγνωστοι αντίπαλοι για την Εθνική, καθώς οι δύο ομάδες έπαιξαν σε φιλικό παιχνίδι πριν από έναν μήνα, και η ελληνική είχε ηττηθεί (64-59) στην Αμβέρσα στην αρχή της προετοιμασίας της.

«Ασφαλώς και η Ελλάδα είναι το φαβορί. Εχει πληρέστερο ρόστερ, πιο έμπειρους παίκτες και υπάρχει το “πρέπει” για αυτή σε ό,τι αφορά την πρόκριση. Είμαστε ήδη επιτυχημένοι αλλά δεν θα παραδοθούμε αμαχητί. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα», είπε ο γνώριμος Ματ Λοτζέσκι που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό για τρίτη χρονιά. Οι Λοτζέσκι, Βαν Ρόσομ, Ταμπού, Ζιλέ και Ντε Ζέου συγκροτούν τη «δύναμη πυρός» του προπονητή, Εντι Κάστεελς. Οι καλές εμφανίσεις του Βελγίου εξαρτώνται στο μεγαλύτερο ποσοστό από την απόδοση των περιφερειακών και ο Αξέλ Ερβέλ είναι ο πιο αξιόπιστος ψηλός συμπαίκτης τους.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρούσης 9, Ζήσης 5, Καλάθης 6, Περπέρογλου 5, Σλούκας 9, Καϊμακόγλου 4, Κουφός 9, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 4, Αντετοκούνμπο 11.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φράνκε 3, Γουίλιαμς 4, Ντε Γιονγκ Γ 12, Κλουφ 2, Χεράζι, Ντε Πάχτερ 6, Ακερμπουμ 8, Σάφτενααρ 8, Ντε Γιονγκ Ν 5, Σμόλντερς 11, Νορέλ 3, Σλάχτερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή