«Καυτό» το φετινό τζάμπολ της Α1

«Καυτό» το φετινό τζάμπολ της Α1

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δεύτερη αγωνιστική (17/10) του πρωταθλήματος και εννέα ημέρες μετά την πρώτη αναμέτρησή τους στον προημιτελικό του Κυπέλλου, στο ΣΕΦ, κληρώθηκαν να βρεθούν αντιμέτωποι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, στο ΟΑΚΑ. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεσπόζει το ντέρμπι «Δικεφάλων», ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, ενώ ο Αρης θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό και στο υπόλοιπο πρόγραμμα θα παίξουν: Ρέθυμνο – Απόλλων, Ολυμπιακός – Κολοσσός, Κηφισιά – Αρκαδικός, Καβάλα – Λαύριο και Κόροιβος – Τρίκαλα. Στη χθεσινή κλήρωση, μεταξύ άλλων, τιμήθηκαν η καλύτερη πεντάδα του περυσινού πρωταθλήματος και η «χρυσή» Εθνική Εφήβων (U18) στο Ευρωμπάσκετ του Βόλου.

Μέχρι να γίνει το τζάμπολ της Α1, οι ομάδες κινούνται σε ρυθμό προετοιμασίας, με τον Παναθηναϊκό να δίνει σήμερα έναν ξεχωριστό αγώνα, με αντίπαλο την Παρτιζάν, στο περιθώριο της εκδήλωσης «Honouring our Legacy». Στο ΟΑΚΑ (19.30, novasports3) θα «ξυπνήσουν» αναμνήσεις της τελευταίας 25ετίας και το παρκέ θα πατήσουν, για να τιμηθούν από την ΚΑΕ, οι πέντε καλύτεροι παίκτες της σύγχρονης ιστορίας, όπως ψηφίσθηκαν από τους φιλάθλους.

Το οικογενειακό κλίμα που διέπει διαχρονικά την ομάδα μπάσκετ του «τριφυλλιού» για όσους φόρεσαν τη φανέλα του, τονίσθηκε από τον Στόγιαν Βράνκοβιτς, τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Αντώνη Φώτση στη συνέντευξη Τύπου της σημερινής εκδήλωσης, στην οποία θα δώσει το «παρών» και ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, ολοκληρώνοντας την καλύτερη πεντάδα της τελευταίας 25ετίας. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, όπως είχε συμβεί και στη φιέστα αποχώρησης του Αλβέρτη, με την απόσυρση της φανέλας του πρώην εμβληματικού αρχηγού, αλλά και στην τιμητική υποδοχή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ως αντιπάλου των «πρασίνων», αποδεικνύει ότι αναγνωρίζει και τιμά όσους πρόσφεραν τα μέγιστα στην καταξίωση της ομάδας μπάσκετ, εντός και εκτός Ελλάδας.

H κορύφωση της βραδιάς θα είναι η βράβευση του Παύλου Γιαννακόπουλου που οραματίστηκε τον ερχομό σπουδαίων παικτών στον ΠΑΟ και θα δοθεί το όνομά του στο κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου από τον ερασιτέχνη ενώ θα προηγηθούν η παρουσίαση της φετινής ομάδας και της νέας φανέλας, καθώς και ο φιλικός αγώνας με αντίπαλο την Παρτιζάν. Απαντες εξήραν τη συμπεριφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου, πέραν της επαγγελματικής συνεργασίας που είχαν, ενώ παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν και στο μέλλον, όπως είπε και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ, Ηλίας Κατσογιάννης για να τιμάται η πλούσια «κληρονομιά» της ομάδας μπάσκετ.

Ο Αλβέρτης είναι ο μοναδικός συνδετικός κρίκος του χθες και του σήμερα στον Παναθηναϊκό, καθώς έχει υπάρξει συμπαίκτης και των τεσσάρων άλλων τιμώμενων προσώπων, ενώ ο ίδιος απάντησε αστειευόμενος στην ερώτηση αν η καλύτερη πεντάδα παίξει μπάσκετ, σήμερα, στο ΟΑΚΑ: «Ρωτήσατε την πεντάδα, αν μπορεί;»!

• Η πρώτη αγωνιστική της Α΄ φάσης του Κυπέλλου, αποτελεί και την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τη σημερινή διεξαγωγή των παιχνιδιών: Κύμη – Προμηθέας, Πευκοχώρι – Λαύριο, Φάρος Κερατσινίου – Παγκράτι, Φίλιππος Βέροιας – Ψυχικό, Δόξα Πεύκων – Λιβαδειά, Εθνικός – Ηρακλής και Δόξα Λευκάδας – Δούκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή