Πρόκριση Αρη, τζάμπολ στο ΣΕΦ

Πρόκριση Αρη, τζάμπολ στο ΣΕΦ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H δύναμη της έδρας, όπως συνέβη και στον περσινό αγώνα Κυπέλλου, έκρινε τη νίκη του Αρη επί της ΑΕΚ (64-61) και την πρόκρισή του στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχόμενες, υπήρχε πλούσιο σασπένς και ένα τραγελαφικό περιστατικό στην αντικατάσταση της μπασκέτας που έσπασε ο Αμερικάνος Χάγκινς. Το παιχνίδι στο «Νικ Γκάλης» διακόπηκε στο 21’, λόγω του δυνατού «καρφώματος», αλλά εν έτει 2015 στο επαγγελματικό μπάσκετ χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να γίνει αλλαγή στην μπασκέτα, να αλλάξει το ταμπλό και να επανατοποθετηθεί η στεφάνη, με αποτέλεσμα οι παίκτες να χάσουν τον ρυθμό τους. Στο 2’30’’ πριν από τη λήξη, η ΑΕΚ προηγήθηκε 57-58, αλλά ακολούθησαν δύο καθοριστικά καλάθια από τους Μακ Νιλ και Χάγκινς για το 61-58, καθώς και δύο εύστοχες βολές του Ουότερς στα 21’’ (63-58).

AΡΗΣ: Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 6 (2), Τσούπκοβιτς 2, Ουάιτ 4, Ουότερς 10, Ζάρας 5 (1), Χάγκινς 17, Κοέν 3 (1), Μούρτος 2, Σίμτσακ 6, Μακ Νιλ 9 (1).

ΑΕΚ: Ανοσίκε 5, Παπαντωνίου 7 (1), Χέρστον 10 (1), Μιλόσεβιτς 11, Σκραμπ 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 13 (1), Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 8, Ουόρεν 4.

Η αυτοσυγκέντρωση των γηπεδούχων και η εύστοχη εκτέλεση τεσσάρων βολών στο τελευταίο λεπτό έκριναν τη νίκη-πρόκριση (73-67) του ΠΑΟΚ στον προημιτελικό κόντρα στο αξιόμαχο Ρέθυμνο. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 65-59 στο 38’, αλλά ο Γιαννόπουλος μείωσε σε 67-66, ένα λεπτό πριν από τη λήξη, και χρειάστηκαν οι δύο βολές του Βασιλειάδη για το 69-67, η αστοχία του Κλουφ στις δικές του βολές και δύο ακόμα εύστοχες βολές από τον Τσόχλα (71-67), με αποτέλεσμα ο «Δικέφαλος» του Βορρά να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 7, Λιάπης, Βασιλειάδης 17 (2), Κακαρούδης 11 (1), Τσόχλας 7 (1), Κώττας, Ντούβνιακ 5 (1), Μάρκοβιτς 19, Μπάλαμπαν 7.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Κλουφ 9 (1), Σχίζας 10 (1), Ρέλφορντ 4, Σάφτενααρ 9 (1), Γιαννόπουλος 14 (2), Χάροου 15, Κουκ, Καμπερίδης 2, Κορόλεφ 4.

Πρόωρος «τελικός»

Ο νικητής του σημερινού προημιτελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ (21.00) θα κερδίσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, εκτός του αποφασιστικού βήματος που θα κάνει για την κατάκτηση του τίτλου. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σταθερό «κορμό» παικτών από την περσινή περίοδο, αλλά καλούνται να καλύψουν επαρκώς την απουσία του Χάντερ και να ξεπεράσουν την έλλειψη ψυχολογικής συμπαράστασης από την εξέδρα. Οι «πράσινοι» έχουν κάνει περισσότερες αλλαγές στη βασική πεντάδα τους και αναζητούν την καλύτερη δυνατή «χημεία».

Στο Κερατσίνι, ο Φάρος, που είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Α2 κατηγορίας στα προημιτελικά του Κυπέλλου, θα υποδεχτεί την Κηφισιά (18.00) και θα επιχειρήσει να πετύχει και νέα υπέρβαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή