Αγώνας – παγίδα για Παναθηναϊκό

Αγώνας – παγίδα για Παναθηναϊκό

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διατήρηση του αήττητου στο ΟΑΚΑ, αλλά με πειστικότερη εμφάνιση συγκριτικά με τον αγώνα κόντρα στη Μάλαγα, πριν από μία εβδομάδα και επικράτηση χωρίς άγχος, είναι ο διττός στόχος του Παναθηναϊκού στη σημερινή αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα (21.15) για την 3η αγωνιστική των «16» στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι ο χρόνος κυλά υπέρ τους στην ευρωπαϊκή πορεία τους, αυξάνοντας τα διαστήματα καλής απόδοσης και αποφεύγοντας τις πολλές αυξομειώσεις, απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο, όπως ανέφερε και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

«Ο Ερυθρός Αστέρας μεγαλώνει σταθερά με μεγάλα βήματα και έχει γίνει η πρώτη ομάδα στη Σερβία, εκθρονίζοντας την Παρτιζάν, την τελευταία διετία. Είναι πολύ σταθεροί οικονομικά και το έδειξαν από το πώς έδρασαν στις μεταγραφές. Εφεραν τον Γουίλιαμς, τον Κίνσεϊ, τον Κουίνσι Μίλερ, τον Μίσιτς από την Μπάγερν. Είναι πολύ δραστήριοι και πολύ φιλόδοξοι. Πρέπει να πιάσουμε κορυφαία απόδοση για να νικήσουμε. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου» είπε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» που είχε παίξει ως αντίπαλος του Ερυθρού Αστέρα σε πολλά ντέρμπι με την Παρτιζάν. Ο Τζόρτζεβιτς δήλωσε ότι δεν τον απασχολεί η αδελφοποίηση των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού και ότι αφήνει ανεπηρέαστο τον ίδιο και τους παίκτες του.

Θεατής του αγώνα θα είναι ο άτυχος Νίκος Παππάς που υπέστη θλάση στο προηγούμενο παιχνίδι με την Κηφισιά και θα απουσιάσει για 20 ημέρες, ενώ προπονήσεις άρχισε, ύστερα από έξι μήνες, ο Μποχωρίδης.

Στον ίδιο όμιλο θα παίξουν σήμερα Φενέρμπαχτσε – Λοκομοτίβ και Μάλαγα – Τσεντεβίτα.

• Μήνυμα προς τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Αρη για άμεση αντίδραση στη συντριβή από την Αρμάνι Μιλάνο με διαφορά 41 πόντων στον προχθεσινό αγώνα του Γιούροκαπ, έστειλε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Νίκος Λάσκαρης, ζητώντας να εντοπισθούν οι ευθύνες της κάκιστης εμφάνισης. Ο Σέρβος Ντούσκο Βουγιόσεβιτς που έχει εργασθεί στην Παρτιζάν και στην ΤΣΣΚΑ, είναι ο νέος προπονητής της Λιμόζ και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο παιχνίδι των «32» στο Γιούροκαπ. Παράλληλα, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ζαλγκίρις για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Ο πρώην σέντερ του πανεπιστημίου «Butler» και της λιθουανικής Νεπτούνας, Αντριου Σμιθ, άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 25 ετών, νικημένος από τη λευχαιμία.

• Τη Δευτέρα (18/1) θα επαναληφθούν τα τελευταία 27,5 δευτερόλεπτα του αγώνα Κηφισιάς–Λαυρίου για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπως αποφάσισε το ΑΣΕΑΔ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν νικήσει (79-82) και οι γηπεδούχοι κατέθεσαν ένσταση, στην οποία υποστήριζαν ότι έπρεπε να καταμετρηθεί το καλάθι, όταν το σκορ ήταν 79-78, με τον Μαυροειδή (έχει μεταγραφεί στην ΑΕΚ) να ευστοχεί στην ολοκλήρωση της επίθεσης. Οι διαιτητές (Φούφης, Σώμος, Καλδίρης) είχαν κρίνει εκπρόθεσμο το καλάθι. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι παίκτες που είχαν δηλωθεί στο φύλλο αγώνος στις 24 Οκτωβρίου, παρότι έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές και στις δύο ομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή